Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στεγαστικά δάνεια προβληματίζουν τη Wall

Σημαντική υποχώρηση καταγράφεται στην αμερικανική αγορά, καθώς οι αδύναμες λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου πυροδότησαν αναπτυξιακές ανησυχίες, ενώ το κλίμα βαρύνεται και από τον συνεχιζόμενο προβληματισμό για τις εταιρίες παροχής στεγαστικών δανείων. Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφεται στην αμερικανική αγορά, καθώς οι αδύναμες λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου πυροδότησαν αναπτυξιακές ανησυχίες, ενώ το κλίμα βαρύνεται και από τον συνεχιζόμενο προβληματισμό για τις εταιρίες παροχής στεγαστικών δανείων.

Ειδικότερα, κλιμακώνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική κατάσταση των εταιριών που παρέχουν στεγαστικά δάνεια σε πελάτες μειωμένης πιστωτικής φερεγγυότητας μετά και την είδηση ότι ο αριθμός των ιδιοκτητών που δεν καταφέρνουν να αποπληρώσουν το δάνειό τους και εισέρχονται σε διαδικασία κατασχέσεως, εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό στο δ’ τρίμηνο του παρελθόντος έτους.

Παράλληλα, η New Century ανακοίνωσε ότι η SEC θα ξεκινήσει σύντομα έρευνα στην εταιρία, ενώ Αμερικανοί χρηματιστές δεν αποκλείουν τη διαγραφή των τίτλων της εταιρίας από το NYSE.

Ισχυρή πτώση για τη μετοχή της Accredited Home Lenders, ενώ πτωτικά κινούνται οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, με τη Citigroup να υποχωρεί κατά 2,2% μετά τη βελτίωση της προσφοράς της για την ιαπωνική χρηματιστηριακή Nikko. Απώλειες για τις American Express και JP Morgan Chase.

Στο μεταξύ η Texas Instruments προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της στο α΄ τρίμηνο θα κινηθούν έως τα 3,22 δισ. δολάρια. Οι νέες εκτιμήσεις είναι χαμηλότερες σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις της εταιρίας, δεδομένο που θορύβησε την αγορά.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνει η Goldman Sachs ύστερα από την αύξηση 29% που σημείωσαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του αμερικανικού κολοσσού, τα οποία και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 0,1%, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο κατά 0,2%.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.152μονάδες, με πτώση 1,35%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,56%, στις 2.364 μονάδες. Απώλειες 1,34% για τον S&P 500 στις 1.387 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,16%, στις 6.162,2 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,15%, στις 5.432,94 μονάδες. Απώλειες 1,36% για τον DAX 30, στις 6.623,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v