Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals ανατρέπουν το αρνητικό κλίμα στη Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων ανατρέπουν το αρνητικό κλίμα που δημιουργήσε η ανακοίνωση της New Century Financial περί αδυναμίας αποπληρωμής των πιστωτών της, ενισχύοντας τους φόβους των επενδυτών για ενδεχόμενη κρίση του κλάδου στεγαστικών δανείων. Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα που δημιουργήσε η ανακοίνωση της New Century Financial περί αδυναμίας αποπληρωμής των πιστωτών της, ενισχύοντας τους φόβους των επενδυτών για ενδεχόμενη κρίση του κλάδου στεγαστικών δανείων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 12.325,19 μονάδες, με κέρδη 0,40%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,53%, στις 2.400,20 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,28%, στις 1.406,82 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της New Century Financial τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης.

Εν τω μεταξύ, σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση ότι έλαβε παραγγελίες ύψους 4,6 δισ. δολαρίων.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Schering – Plounh, η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την Organon BioSciences, έναντι 14,5 δισ. δολαρίων.

Κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της Dollar General, η οποία δέχθηκε πρόταση εξαγοράς από την Kohlberg Kravis Roberts & Co, deal που αποτιμάται περί τα 7,3 δισ. δολάρια.

Ενισχυμένη εμφανίζεται και η μετοχή της Procter & Gamble, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση της μονάδας παραγωγής χαρτομάντηλων που διατηρεί στη Δυτική Ευρώπη στην SCA.

Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της Sierra Health Services, μετά την ανακοίνωσή ότι η εταιρία δέχθηκε πρόταση εξαγοράς ύψους 2,6 δισ. δολαρίων από την UnitedHealth Group.

Πτωτικά έκλεισαν οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,19%, στις 6.233,30 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 διαμορφώθηκε στις 6.715,49 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,02%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.496,07 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v