Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυρωδιά ”κανονιού” στη Wall (update)

Η αδυναμία της New Century Financial να αποπληρώσει τους πιστωτές της δημιουργεί φόβο για την ευρωστία των εταιριών παροχής στεγαστικών δανείων και επισκιάζει τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που ανακοινώθηκαν στη Wall. Ήπιες πιέσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Νωρίτερα το άνοιγμα στη Wall λόγω της θερινής ώρας.

Η αδυναμία της New Century Financial να αποπληρώσει τους πιστωτές της δημιουργεί φόβο για την ευρωστία των εταιριών παροχής στεγαστικών δανείων και επισκιάζει τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που ανακοινώθηκαν στη Wall. Απώλειες καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Ειδικότερα οι αρμόδιες αρχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου αποφάσισαν την παύση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της New Century μετά την ανακοίνωση της εταιρίας παροχής στεγαστικών δανείων ότι αδυνατεί να εκλπηρώσει τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της. Η μετοχή της εταιρίας έχει απολέσει από την αρχή του τρέχοντος έτους το 90% της αξίας της.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα δημοσίευμα των New York Times τονίζοντας παράλληλα ότι οι εταιρίες που χρησιμοποιούν χρηματοπιστωτικά εργαλεία που στηρίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια, μπορεί να καταγράψουν απώλειες αν οι επενδυτικοί οίκοι προχωρήσουν σε υποβαθμίσεις των επιχειρήσεων ενυπόθηκων δανείων

O Dow Jones κινείται στις 12.280 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,03%, ο Nasdaq κινείται στις 2.391 μονάδες, με κέρδη 0,17%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08%, στις 1.401.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Schering – Plounh, η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την Organon BioSciences, έναντι 14,5 δισ. δολαρίων.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνεται και στην UnitedHealth Group, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην εξαγορά της Sierra Health Services, deal που αποτιμάται στα 2,6 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.226,40 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,30%, στη Φρανκφούρτη o DAX 30 υποχωρεί κατά 0,46%, στις 6.685,38 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.487,44 μονάδες, με απώλειες 0,91%.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street ξεκίνησε στις 15.30 ώρα Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί στις 22.00 λόγω αλλαγής ώρας (θερινό ωράριο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v