Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στη Wall λόγω νέων θέσεων εργασίας

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το θετικό κλίμα να συντηρείται από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Ωστόσο, τα κέρδη της αγοράς εμφανίζονται περιορισμένα, καθώς ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το θετικό κλίμα να συντηρείται από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Ωστόσο, τα κέρδη της αγοράς εμφανίζονται περιορισμένα, καθώς ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 97.000, που ήταν χαμηλότερη από αυτήν του προηγούμενου μήνα οπότε οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 111.000, αλλά σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 100.000.

Εν τω μεταξύ, η ανεργία τον Φεβρουάριο υποχώρησε στο 43,5% έναντι εκτιμήσεων ότι διατηρηθεί στο 4,6%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, υποχώρηση σημείωσε και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, διαμορφούμενο στα 59,1 δισ. δολάρια έναντι 61,2 δισ. δολαρίων το Δεκέμβριο του 2006.

Οι θετικές μακροοικονομικές ειδήσεις ωστόσο, περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς υποδηλώνουν βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που περιορίζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σύντομα η FED σε μείωση των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, τα παράγωγα που βασίζονται στα αμερικανικά επιτόκια δίνουν πιθανότητα 30% να προβεί η Fed σε μείωση των επιτοκίων της μέχρι τον Ιούλιο, έναντι 66% χτες.

Έτσι, ο Dow Jones κινείται στις 12.277,37 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,14%, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,10% και διαμορφώνεται στις 2.390,02 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,13%, στις 1.403,78 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ανοδικά κινείται η μετοχή της Procter & Gamble, η οποία επιβεβαίωσε τις προηγούμενες προβλέψεις της για κέρδη της τάξης των 72-74 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Texas Instruments, μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της στην οποία προχώρησε η Stifel Nicolaus.

Ενισχυμένη εμφανίζεται και η μετοχή της National Semiconductor, παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία της στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο υποχώρησε έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους, καθώς η εταιρία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο θα αυξηθούν μεταξύ 3% και 6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Yahoo, μετά το δημοσίευμα της The Wall Street Journal ότι η συνεργασία της εταιρίας με την AT&T μπορεί να περιοριστεί, γεγονός που μπορεί να κοστίσει αρκετά εκατομμύρια στην Yahoo.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το αρνητικό ξεκίνημα. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.245,20 μονάδες, με άνοδο 0,28%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε οριακά θετική μεταβολή 0,05% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.716,52 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,25%, στις 5.537,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v