Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα νέα macro

Αν και αψήφησε την χθεσινή "βουτιά" στο ΑΕΠ, η Wall Street αντιδρά αρνητικά στα σημερινά στατιστικά. Μεταβλητότητα ενόψει λήξης τριμήνου. Βουτιά 7% για τη μετοχή της Barclays λόγω αγωγής και για την BB&B λόγω αποτελεσμάτων. "Άλμα" 5% για Alcoa. Κινητικότητα σε εξαγορές. Υποχωρούν πετρέλαιο και χρυσός.

Με απώλειες αντιδρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το νέο σερί στατιστικών ανακοινώσεων, που συνεχίζουν να δείχνουν μια οικονομία που αναπτύσσεται με πολύ μέτριους ρυθμούς. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,45% στις 16.791 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,44% στις 1.951 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,38% στις 4.363 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες ανοδικά, αψηφώντας την μεγάλη "βουτιά" στο αμερικανικό ΑΕΠ, την οποία οι επενδυτές απέδωσαν στον πολύ σκληρό χειμώνα που έπληξε την ήπειρο.

Η στατιστική εικόνα παραμένει όμως σήμερα μετριοπαθής, γεγονός που προκαλεί απώλειες. 

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρώς κατά 2.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 312.000 νέοι άνεργοι.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 0,2% τον Μάιο, χάρη κυρίως στις αγορές αυτοκινήτων και φορτηγών, ενώ κατά τα λοιπά έμεινε αμετάβλητη.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις ομιλίες δύο κορυφαίων στελεχών της Federal Reserve, του Jeffrey Lacker από το Ρίτσμοντ και του James Bullard από το Σεν Λούις, από τις οποίες προκύπτουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική.

Ο κ. Bullard δήλωσε ότι θεωρεί πιθανόν να ξεκινήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων από την Fed στα τέλη του α΄ τριμήνου 2015, νωρίτερα απ'όσο εκτιμάται, σε γενικές γραμμές σήμερα. Οι δηλώσεις του επέτειναν τις πιέσεις.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η μεταβλητότητα προβλέπεται εντονότερη αυτές τις ημέρες, καθώς πλησιάζει η λήξη του τριμήνου.

Εντονη παραμένει η κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Η Alcoa εκτινάσσεται 5% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Firth Rixson από την Oak Hill Capital Partners.

Η μετοχή της Lennar κερδίζει 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Philip Morris International υποχωρεί 2,4% κατόπιν υποβάθμισης των στόχων για τα κέρδη του 2014.

Η Bed Bath & Beyond συνεχίζει να υποχωρεί και διολισθαίνει σήμερα 8% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Βουτιά 7% εμφανίζει ο τίτλος  της Barclays στις αμερικανικές διαπραγματεύσεις, κατόπιν προσφυγής της αμερικανικής εισαγγελίας σχετικά με τηνλειτουργία του dark pool της βρετανικής τράπεζας.

Η αντοχή της Wall Street στα χθεσινά στοιχεία για το ΑΕΠ εμπνέει κέρδη στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx Europe 600 να ανακάμπτει για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις.

Στο επίκεντρο παραμένει η τιμή του πετρελαίου, καθώς σοβεί η κρίση στο Ιράκ. Το συμβόλαιο του αργού παραμένει σταθερό στα 106,50 δολ. ανά βαρέλι.

Ο χρυσός υποχωρεί όμως 5 δολ. στα 1.317 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v