Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street κόντρα στην απογοητευτική μέτρηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ. Τερμάτισε πτωτικό σερί δύο συνεδριάσεων για Dow και S&P. Προβληματίζουν οι εξελίξεις στο Ιράκ. Άνοδος για πετρέλαιο. Οριακή πτώση για χρυσό.

Κρατήθηκε σε θετικό έδαφος η Wall παρά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η τρίτη και οριστική μέτρηση της αμερικανικής κυβέρνησης για το ΑΕΠ του α' τριμήνου έδειξε μεγαλύτερη συρρίκνωση από τις προηγούμενες μετρήσεις. Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε 2,9% έναντι 1,8% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι η δυσμενής μέτρηση ήταν έως ένα βαθμό αναμενόμενη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που είχαν πλήξει εκείνη την περίοδο τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο μειώθηκαν 1% έναντι πτώσης 0,5% έναντι αύξησης 0,8% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 0,5%.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,29% στις 16.867,51 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,49% στις 1.959,53 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,68% στις 4.379,76 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της CBS Corp. ενισχύθηκε 6,2% μετά την απόφαση Ανώτατου δικαστηρίου ότι η Aereo Inc. παραβίασε τηλεοπτικά δικαιώματα.

Επιπλέον ο τίτλος της Bristol- Myers Squibb Co. κινήθηκε ανοδικά 3% μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κλινικής έρευνα φαρμάκου για τον καρκίνο του δέρματος.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Monsanto Co. ενισχύθηκε 5,3% καθώς ανακοινώθηκε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τάξεως των 10 δισ. δολαρίων.

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρήθηκε και στη μετοχή της Google, η διοίκηση της οποίας φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών στο Σαν Φραντσίσκο.

Από πλευράς διεθνών εξελίξεων, παραμένουν οι ανησυχίες για τις συγκρούσεις στο Ιράκ και την τύχη των πετρελαιοπηγών που βρίσκονται στη περιοχή.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,60 δολ. με πτώση 2,9% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 2,4% στα 22,67 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3640 δολ. Επιπλέον το δολάριο κινείται χαμηλότερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 101,78 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα και συγκεκριμένα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,53%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 106,46 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,10% στα 1.321 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v