Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro «γύρισαν» θετικά την Wall

Οι στατιστικές ανακοινώσεις στρέφουν ανοδικά τα πρόσημα στην Wall Street, παρά την "καχυποψία" των επενδυτών για τα σχόλια από Fed. Υπεραποδίδουν τεχνολογία/βιοτεχνολογία. Κινητικότητα Monsanto, «βουτιά» Elizabeth Arden. Ανοδικά το πετρέλαιο.

Επιφυλακτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street αλλά οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις ώθησαν θετικά του δείκτες, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα. 

Μετά από μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 16.965 μονάδες, ο S&P κινείται 0,22% υψηλότερα στις 1.967 μονάδες κατακτώντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,63% στις 4.396 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq υπεραποδίδει από την αρχή της συνεδρίασης σε σχέση με τους άλλους βασικούς δείκτες, χάρη στα ισχυρά κέρδη των μετοχών τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας.

Από το στατιστικό μέτωπο, μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν 1,1% τον Απρίλιο εμφανίζοντας έντονη επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκαν δύο ευνοϊκές εξελίξεις: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε αισθητά και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2008, ενώ οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών εκτινάχθηκαν 18,6% τον Μάιο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 6 ετών.

Σημαντική επιρροή έχουν και οι ομιλίες στελεχών της κεντρικής τράπεζας.

Ο Charles Plosser, διοικητής της Fed Φιλαδέλφειας, δήλωσε ότι πολλές ενδείξεις από το «dot chart» της Federal Reserve, υποδεικνύουν αύξηση των επιτοκίων στο γ΄ τρίμηνο του 2014, πολύ νωρίτερα απ'όσο αναμένουν οι παρατηρητές.

Θα παραθέσουν επίσης ομιλίες ο κ. William Dudley της Fed Νέας Υόρκης και ο κ. John Williams του Σαν Φραντσίσκο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Monsanto μετά από δημοσίευμα για συνομιλίες εξαγοράς της ελβετικής Syngenta.

Η Carnival και η Walgreen περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου.

Ο τίτλος της Elizabeth Arden βουλιάζει 10% μετά την κοινοποίηση του προγράμματος περικοπών των δαπανών της αλυσίδας καλλυντικών.

H μετοχή της Vertex Pharmaceuticals εκτινάσσεται 56% μετά την ανακοίνωση επιτυχών δοκιμών σκευάσματος για την κυστική ίνωση.

Υποτονικό κλίμα επικρατεί και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Η τιμή του πετρελαίου αναλαμβάνει ανοδική πορεία και κερδίζει 11 σεντς στα 106,28 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει $3,5 στα $1.322 ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v