Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά τη Fed

Οριακά ανοδικά κινείται η Wall Street μετά την κοινοποίηση των αποφάσεων της Fed. Στο επίκεντρο η ομιλία της Janet Yellen. Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο λόγω Ιράκ, ήπια διόρθωση για τον χρυσό. Ράλι FedEx και Adobe λόγω αποτελεσμάτων.

Κέρδη σημειώνει η Wall Street παρά τη νέα μειώσει του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων κατά 10 δισ. δολάρια στα 35 δισ. ανά μήνα και την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 16.828 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά 0,31% στις 1.948 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,11% στις 4.342 μονάδες.

Επιπλέον, από την ομιλία της κ. Yellen οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για το πότε θα αρχίσει η κεντρική τράπεζα να αυξάνει τα επιτόκια, καθώς και για ενδεχόμενη υποβάθμιση των στόχων ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία φέτος.

Το δολάριο κινείται ελαφρώς χαμηλότερα εν μέσω των εξελίξεων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης ανήσυχοι τα γεγονότα στο Ιράκ, όπου οι σουνίτες αντάρτες επιτέθηκαν στα μεγαλύτερα πετρελαϊκά διυλιστήρια της χώρας. Το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κερδίζει 37 σεντς και κινείται πάνω από τα $106 ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού πάντως υποχωρεί σχεδόν $1 στα 1.271 δολ. ανά ουγκιά.

Η Wall Street έκλεισε χθες με ήπια άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αντιδρώντας στις απώλειες 0,7% του S&P 500 την περασμένη εβδομάδα, που αποδόθηκαν κατά κύριο λόγο στη γεωπολιτική ανάφλεξη στο Ιράκ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της General Motors, καθώς η CEO θα καταθέσει επισήμως για την καθυστερημένη ανάκληση οχημάτων.

Η Amazon.com ενισχύεται καθώς αναμένεται η έκδοση του πρώτου smartphone της εταιρίας, που πιθανόν να περιλαμβάνει δυνατότητες 3-D.

Η μετοχή της FedEx ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, ενώ της Adobe Systems εκτινάσσεται 7%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ανοδικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που οι ευρωαγορές κινούνται ανοδικά επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v