Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mt. Gox: Στα άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικά στις 9 Μαρτίου για να εμποδίσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από πελάτες στις ΗΠΑ.

Mt. Gox: Στα άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ

To χρεοκοπημένο ψηφιακό ανταλλακτήριο Mt. Gox, έλαβε την έγκριση αμερικάνικου δικαστηρίου για να ξεκινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Το Mt.Gox ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια bitcoin στον κόσμο, αλλά έβαλε «λουκέτο» νωρίτερα το 2014, όταν «έχασε» 850.000 ψηφιακά νομίσματα μετά από επίθεση χάκερ. Στη συνέχεια η διοίκηση του ανταλλακτηρίου ισχυρίστηκε ότι βρήκε 200.000 bitcoins.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικά στις 9 Μαρτίου για να εμποδίσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από Αμερικανούς πελάτες της που είχαν υποβάλλει μήνυση εναντίον της.

Έκτοτε, το Mt.Gox ήρθε σε διακανονισμό με τους ενάγοντες και περιμένει την τελική του έγκριση από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αμερικάνικο πτωχευτικό δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Mt. Gox για υπαγωγή στο άρθρο 15, δίνοντας στους ξένους εκπροσώπους τις εταιρείας το δικαίωμα να υποβάλλουν μηνύσεις, να συγκεντρώσουν στοιχεία και να διεκδικήσουν πόρους για την αποπληρωμή των πιστωτών.

Με βάση τη συμφωνία, οι πελάτες της Mt.Gox στον Καναδά και τις ΗΠΑ θα μοιραστούν τα 200.000 bitcoin και ένα μερίδιο 16,5% μετά την πώληση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v