Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη διορθωτική συνεδρίαση στην Wall λόγω macro

Διορθωτικά συνεχίζει επί 2η συνεδρίαση η Wall Street καθώς τα στατιστικά για το εμπόριο και την απασχόληση, δεν εμπνέουν αγοραστές. Εντονη νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου λόγω Ιράκ, στα $106 το WTI. Κέρδη και για τον χρυσό.

Δεν εμπνέουν αγοραστικές διαθέσεις τα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και οι βασικοί δείκτες της Wall Street συνεχίζουν επί δεύτερη συνεδρίαση την διόρθωση από τα επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 16.830 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,11% στις 1.941 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,21% στις 4.322 μονάδες.

Μετά από δύο συνεδριάσεις χωρίς σπουδαίες στατιστικές ανακοινώσεις, που ενέπνευσαν σταθεροποιητικές τάσεις στο χρηματιστήριο, τα σημερινά στατιστικά είναι πλούσια σε ποσότητα, αλλά δεν ευνοούν ανάκαμψη των τιμών, καθώς δείχνουν μια οικονομία που αναπτύσσεται με μετριοπαθείς ρυθμούς.

Ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,3% τον Μάιο στην αμερικανική οικονομία, με ρυθμό βραδύτερο από το 0,7% που περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

Επιπλέον, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 317.000 νέοι άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Lululemon Athletica αντιδρά με βουτιά 8,7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ αντιθέτως της Restoration Hardware Holdings εκτινάσσεται 14%.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης η Land's End και η Finisar.

Η Target αντιδρά θετικά στην ανακοίνωση αύξησης μερίσματός της.

Στις υπόλοιπες αγορές, το ενδιαφέρον μονοπωλεί η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας των ταραχών στην Μέση Ανατολή, όπου οι αντάρτες εμφανίζονται να έχουν καταλάβει το Κιρκούκ και να κατευθύνονται προς την Βαγδάτη.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent ενισχύεται στο Λονδίνο 1,5% ενώ το West Texas Intermediate στη Νέα Υόρκη, κερδίζει 1,6% στα 106,8 δολ. ανά βαρέλι.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του χρυσού, με το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου να κερδίζει 9 δολ. στα 1.270 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v