Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με τα deals στο επίκεντρο

Ηπια άνοδος στη Wall Street με τις επιχειρηματικές συμφωνίες να "πρωταγωνιστούν". Στο προσκήνιο και οι δηλώσεις τραπεζίτη της FED. Υψηλότερα των 100 δολαρίων κινείται το πετρέλαιο. Κέρδη καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Κέρδη στη Wall με τα deals στο επίκεντρο

Mικρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ελλείψει και των μακροοικονομικών στοιχείων βρίσκονται τα εταιρικά deals που ανακοινώθηκαν αλλά και οι δηλώσεις τραπεζιτών της FED.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το εταιρικό μέτωπο ήπια πτώση καταγράφει η μετοχή της Tyson Foods μετά την ανακοίνωση ότι εξαγοράζει την Hillshire για 8,55 δισ. δολάρια. Ο τίτλος της τελευταίας ενισχύεται κατά περίπου 4%.

Η εταιρία μικροεπεξεργαστών Analog Devices ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Hittite Microwave προς 78 δολάρια ανά μετοχή.

Από την πλευρά της η Merck αγοράζει την Idenix Pharmaceuticals καταβάλλοντας 24,5 δολάρια ανά μετοχή. Οι τίτλοι των δυο εισηγμένων καταγράφουν ισχυρά κέρδη.

Ανοδο υψηλότερη του 10% και για την μετοχή της Family Dollar Stores μετά την αποκάλυψη ότι ο δισεκατομμυριούχος Carl Ιcahn απέκτησε ποσοστό 9,4% στην εισηγμένη.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Saint Louis FED, James Bullard, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 16.934 μονάδες με κέρδη 0,16%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,18%, στις 4.329 μονάδες. Κέρδη 0,08% σημειώνει ο S&P 500, στις 1.950 μονάδες. Aπό τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow οι 16 καταγράφουν άνοδο.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο υψηλότερη του 1%, στα 103 δολάρια. Ο χρυσός κινείται στα επίπεδα των 1.255 μονάδων με κέρδη 0,20%.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στο 1,36. Το κοινό νόμισμα ενισχύεται και σε σχέση με το γεν καθώς η σχέση ανταλλαγής διαμορφώνεται στα επίπεδα των 139,8 γεν.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,19%, στις 6.871 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,05%, στις 4.579 μονάδες. Ανοδος 0,07% για τον DAX, που κινείται στις 9.993 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v