Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Λανσάρει νέα υπηρεσία ψηφιακής μουσικής

Η υπηρεσία θα είναι ελεύθερη για τους συνδρομητές του Amazon Prime και χωρίς διαφημίσεις. Θα προσφέρει περίπου ένα εκατομμύριο μουσικά κομμάτια από χιλιάδες άλμπουμ.

Amazon: Λανσάρει νέα υπηρεσία ψηφιακής μουσικής

H Amazon προσφέρει από την Πέμπτη μια νέα υπηρεσία παροχής ψηφιακής μουσικής για τους συνδρομητές του προγράμματος Amazon Prime.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η υπηρεσία θα προσφέρει περίπου ένα εκατομμύριο μουσικά κομμάτια από χιλιάδες άλμπουμ. Ωστόσο δεν θα περιλαμβάνει υλικό από την Vivendi Universal Group, ενώ τα κομμάτια από την Warner και την Sony θα έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον έξι μήνες πριν.

«Θα δείτε πολλά τραγούδια από το Bilboard 100, αλλά δεν θα δείτε πολλές νέες κυκλοφορίες» ανέφερε ο Steve Boom, αντιπρόεδρος της Amazon. «Θα υπάρχει κάτι για όλους» πρόσθεσε.

Η υπηρεσία, με την ονομασία Prime Music, θα είναι ελεύθερη για τους συνδρομητές του Amazon Prime και χωρίς διαφημίσεις. Από την Πέμπτη η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες υπολογιστών Kindle Fire, καθώς και μέσα από εφαρμογές της Amazon σε λογισμικό Android.

Σημειώνεται ότι η μουσική υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους συνδρομητές του Prime.

Η εταιρεία λιανικής με έδρα το Σιάτλ έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως το Spotify, με 20 εκατομμύρια διαθέσιμα κομμάτια, καθώς και η Pandora, με 1,5 εκατομμύριο κομμάτια. Επιπλέον, η συμφωνία των $3 δισ. της Apple με την Beats δείχνει πως η παραγωγός του iPhone ετοιμάζεται και αυτή να μπει στην αγορά της ψηφιακής μουσικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v