Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφορμή για πωλήσεις στην Wall Street από Παγκόσμια Τράπεζα

Αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών εντοπίζουν στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας οι πωλητές στην Wall Street. Εντονες πιέσεις στις αεροπορικές εξαιτίας της Lufthansa. Κινητικότητα Apple και Starbucks λόγω της φορο-έρευνας της ΕΕ. Ανεβαίνουν χρυσός και πετρέλαιο.

Ρευστοποιήσεις κερδών στα επίπεδα ρεκόρ όπου κινούνται οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πραγματοποιούν οι επενδυτές.

Καθώς δεν εντοπίζουν κίνητρα για νέες αγορές, οι επενδυτές χρησιμοποιούν την δυσοίωνη πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την διεθνή οικονομία, ως αφορμή για πωλήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,55% στις 16.852 μονάδες, ο S&P κινείται 0,35% χαμηλότερα στις 1.944 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,15% στις 4.331 μονάδες.

Η Wall Street ενισχύθηκε κοντά στην λήξη της χθεσινής συνεδρίασης κι έκλεισε με μικρά κέρδη. Πάντως με την έστω μικρή άνοδο, ο Dow κατέκτησε το 10ο ιστορικό ρεκόρ της φετινής χρονιάς. Οι όγκοι συναλλαγών ήταν χαμηλότεροι από τους συνήθεις.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι κενή στατιστικών ανακοινώσεων. Κινητικότητα προκαλεί η υποβάθμιση της πρόβλεψης για την διεθνή ανάπτυξη από την Παγκόσμια Τράπεζα στο 2,8% φέτος, σε σύγκριση με πρόβλεψη 3,2% τον Ιανουάριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, έντονες είναι οι πιέσεις στον αεροπορικό κλάδο, μετά την προειδοποίηση της γερμανικής Lufthansa AG για τα κέρδη της στο 2014 και 2015.

Η μετοχή της Lufthansa βουλιάζει 14% στην Φρανκφούρτη και στη Νέα Υόρκη η Delta Air Lines, η American Airlines και η United Continental Holdings υποχωρούν άνω του 1%.

Η H&R Block περιλαμβάνεται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα, ενώ η μετοχή της Ulta Salon Cosmetics & Fragrance Inc. εκτινάσσεται 9% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Πιέσεις εκδηλώνονται στην μετοχή της Apple και της Starbucks, μετά την ανακοίνωση της φορολογικής έρευνας της ΕΕ.

Κατά τα λοιπά, οι επενδυτές στις ευρωαγορές «κάθονται» επίσης στα κέρδη που δημιούργησε η αναρρίχηση των δεικτών στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Στήριξη εξακολουθεί να βρίσκει η τιμή του πετρελαίου και το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού παραμένει πάνω από τα $100 στα 104,37 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού ενισχύεται ελαφρώς .Κερδίζει 3 δολάρια στα 1.263 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v