Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Νέα ρεκόρ για S&P, Dow. Προς εβδομαδιαία κέρδη οι δείκτες. Απώλειες για χρυσό. Μικρή άνοδος για πετρέλαιο. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 217.000 θέσεις εργασίας το Μάιο και η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,3%.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 16.883 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,25% στις 4.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,23% ψηλότερα στις 1.945 μονάδες.

Για την εβδομάδα ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,9%, ο Nasdaq 1,7% και ο S&P 1,1%.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 217.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο από 282.000 τον Απρίλιο, ενώ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,3%.Oι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 218.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί στο 6,4%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικάνικη οικονομία αναπλήρωσε πλήρως το Μάιο τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν εξαιτίας της κρίσης του 2008. Ο αριθμός των εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα ανήλθε στα 138,5 εκατομμύρια, πάνω από το υψηλό του 2008.

«Η αγορά προτιμά αυτόν τον σταθερό ρυθμό βελτίωσης της οικονομίας» ανέφερε στο Bloomberg ο Timothy Ghriskey, επικεφαλής επενδύσεων στη Solaris Asset Management. «Μια πολύ αδύναμη μέτρηση θα δημιουργούσε ανησυχίες για αναδίπλωση της ανάκαμψης, ενώ μια πολύ ισχυρή θα προκαλούσε ανησυχίες για πιο γρήγορη αύξηση επιτοκίων από τη Fed» πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία του δολαρίου με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,36.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,50% στα 1.247 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άνοδο 0,48% στα 102,95 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδο σημειώνουν τα αμερικάνικα treasuries. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,55%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Sprint σημειώνει άνοδο 1,4%. Ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία με την T-Mobile.

Βουτιά 21% πραγματοποιεί η μετοχή της Rally Software. H εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v