Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκουράζεται ο ...ταύρος στην Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, μετά την κατάκτηση του 19ου φετινού ρεκόρ για τον S&P και του 9ου για τον Dow. "Ησυχη" συνεδρίαση σε στατιστικές ανακοινώσεις. Συνεχίζεται η ανάκαμψη του χρυσού, πλησιάζει τα $105 το πετρέλαιο.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές κάνουν «παύση» μετά την 4ήμερη άνοδο που οδήγησε τους δείκτες S&P 500 και Dow Jones σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 16.902 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται 0,27% χαμηλότερα στις 1.946 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,33% στις 4.322 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση επικράτησαν εναλλαγές προσήμων, αλλά εντέλει ο S&P κατέκτησε το 19ο ιστορικό ρεκόρ της φετινής χρονιάς και ο Dow το 9ο φετινο ρεκόρ.

Η σημερινή συνεδρίαση ενδεχομένως να ολοκληρωθεί επίσης με ήπια σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας είναι περιορισμένης επιρροής και δύσκολα θα προκαλέσουν είτε διόρθωση είτε επιδίωξη νέων επιπέδων ρεκόρ.

Θα ανακοινωθούν μεγέθη για το άνοιγμα θέσεων εργασίας στην αμερικανική απασχόληση, καθώς και δεδομένα για τα αποθέματα χονδρικής Απριλίου όπως και ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων NFIB.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, με πτώση 1,2% αντιδρά η μετοχή του eBay στην αποχώρηση κορυφαίου στελέχους της επιχείρησης, που μεταβαίνει στο Facebook (+0,7%).

Ο τίτλος της Anheuser-Busch InBev στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 1,1% κατόπιν αναβάθμισης από την Credit Suisse.

Ο τίτλος του RadioShack διολισθαίνει 19% μετά την ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Στις υπόλοιπες αγορές, μικτές σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τα περισσότερα μέταλλα ενισχύονται και ο χρυσός διατηρεί την τάση ανάκαμψης και κινείται 8 δολάρια υψηλότερα στα 1.262 δολ. ανά ουγγιά.

Η τιμή στο συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,36% στα 104,8 δολ. ανά βαρέλι και προσεγγίζει τα 105 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v