Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UEFA εναντίον FIFA για το Qatar-gate

Ολομέτωπη επίθεση στον Σεπ Μπλάτερ ετοιμάζει η UEFA. Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις στο Σάο Πάολο και η διπλωματία του ποδοσφαίρου μετά το σκάνδαλο του Κατάρ. Ψάχνουν Ευρωπαίο διάδοχο του Μπλάτερ. Οι πιέσεις στο Μισέλ Πλατινί.

UEFA εναντίον FIFA για το Qatar-gate

Επίθεση στη Fifa για την αποτυχία της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της διαφάνειας ετοιμάζει η Uefa σε μία ύστατη προσπάθεια να ανακόψει την επανεκλογή του Σεπ Μπλάτερ στο διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα συνεδριάσει σήμερα το Σάο Πάολο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Συνεδρίου της FIfa και θα κατακρίνει δριμύτατα τον κ. Μπλάτερ για τον τρόπο που αντιμετώπισε τις κατηγορίες αναφορικά με το περιβόητο Qatargate.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι Sunday Times, ο πρώην αντιπρόεδρος της Fifa Mohammed bin Hammam δωροδόκησε Αφρικανούς αξιωματούχους για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κατάρ. Οι αρχές του Κατάρ υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δεν συμμετείχε στις προσπάθειες για την διεκδίκηση του Mundial.

Ο ίδιος ο Σεπ Μπλάτερ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τις ομοσπονδίες ποδοσφαίρου Αφρικής, Ασίας και Νοτίου Αμερικής υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ρατσιστικές κατηγορίες ενώ κατηγόρησε τα βρετανικά ΜΜΕ ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Fifa.

«Παίζει το χαρτί του ρατσισμού, αλλά  αυτές είναι πραγματικές κατηγορίες και οι επίσημοι χορηγοί ανησυχούν» δήλωσε η πηγή των FΤ συμπληρώνοντας πως στη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Μπλάτερ θα δεχθεί έντονη κριτική.

 «Την προηγούμενη εβδομάδα αξιωματούχοι της UEFA συζήτησαν την εύρεση αξιόπιστου υποψηφίου που θα μπορούσε να προκαλέσει τον κ. Μπλάτερ» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν: «Ο Μισέλ Πλατινί – ο πρόεδρος της UEFA- εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, αλλά ακόμη διστάζει. Οι συναδελφοί του στην UEFA όμως, τον έπεισαν να μην αποφασίσει πριν ολοκληρωθεί το Mundial»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v