Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «αχαρτογράφητες» περιοχές κινήθηκαν Dow και S&P

Νέα ιστορικά υψηλά σημείωσαν ο Dow Jones και ο S&P στη Wall, παρά τα μικρά κέρδη που κατέγραψαν. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα επιχειρηματικά deals. Άνοδο σημείωσαν πετρέλαιο και χρυσός. Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ.

Σε «αχαρτογράφητες» περιοχές κινήθηκαν Dow και S&P
Μικρά κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους δείκτες να κινούνται σε ένα σχετικό μικρό εύρος διακύμανσης. Στο προσκήνιο, ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων, βρέθηκαν οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν αλλά και η δήλωση τραπεζίτη της FED.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το εταιρικό μέτωπο πτώση κατέγραψε η μετοχή της Tyson Foods μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει την Hillshire Brands προς 8,55 δισ. δολάρια. Ο τίτλος της τελευταίας έκλεισε με ισχυρά κέρδη.

Ανοδος και για την Analog Devices που προχωρά στην εξαγορά της Hittite Microwave για 78 δολάρια ανά μετοχή. Η είδηση φάνηκε να ικανοποιεί τους επενδυτές που χάρισαν υψηλά κέρδη στις δυο μετοχές.

Από την πλευρά της η Merck ανέφερε ότι εξαγοράζει την Idenix Pharmaceuticals προς 24,5 δολάρια ανά μετοχή.

Κέρδη υψηλότερα του 10% και για την μετοχή της Family Dollar Stores μετά την «αποκάλυψη» ότι ο δισεκατομμυριούχος Carl Ιcahn απέκτησε ποσοστό 9,4% στην εισηγμένη.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η μετοχή της Apple καθώς σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά το split της μετοχής. Αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν πως λόγω του split η μετοχή είναι πλέον αρκετά ελκυστική και θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στο προσκήνιο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Saint Louis FED, James Bullard, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ υψηλότερα των 100 δολαρίων κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,7%. Μικρά κέρδη και για το χρυσό, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.254 δολάρια ανά ουγκιά. Το ευρώ σημείωσε πτώση τόσο έναντι του δολαρίου (στο επίπεδα των 1,359) όσο και σε σχέση με το γεν (139,3).

Το δικαίωμα της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση καταγράφοντας άνοδο 1,6%, στα 4.09 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Coca Cola σημείωσε κέρδη 0,22%, στα 23,21 δολάρια.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 16.943 μονάδες με κέρδη 0,11%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,34%, στις 4.336 μονάδες. Κέρδη 0,08% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.951 μονάδες.

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P κατέγραψαν νέα ιστορικά ρεκόρ. Ο πρώτος σημείωσε το δέκατο ρεκόρ για το 2014 και ο S&P το δέκατο ένατο.

Στο Λονδίνο o FTSE 100 «ενισχύθηκε» 0,24%, στις 6.875 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,22%, στις 10.009 μονάδες. Κέρδη 0,48% σημειώνει ο Stoxx 600, που έκλεισε στις 348 μονάδες και σε νέα υψηλά έξι ετών (Ιανουάριος 2008). Στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.589 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v