Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ZEW: Η πολιτική της ΕΚΤ δημιουργεί «φούσκες»

Ο επικεφαλής του ZEW, Clemens Fuest, υποστήριξε στην Handelsblatt ότι πιστεύει πως υπάρχει πλέον 95% πιθανότητα η ΕΚΤ να προχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον σε ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ZEW: Η πολιτική της ΕΚΤ δημιουργεί «φούσκες»

Τις ανησυχίες του για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε την Τρίτη ο επικεφαλής του γερμανικού think tank ΖΕW, Clemens Fuest, λέγοντας πως η ευρωζώνη μπορεί να βρίσκεται σε «σημείο καμπής».

«Έχω ένα κακό προαίσθημα για αυτό» ανέφερε σε συνέντευξη του στην Handelsblatt για τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Ανησυχώ από τον κίνδυνο ότι η ΕΚΤ παράγει νέες φούσκες με την πολιτική του φθηνού χρήματος» σημείωσε στην εφημερίδα.«Έχουμε όλα τα συστατικά μιας φούσκας: Οι τιμές των κατοικιών και των μετοχών συνεχίζουν να ανεβαίνουν και στα ομόλογα οι αποδόσεις συνεχίζουν να υποχωρούν παρά τα υψηλά ρίσκα» πρόσθεσε.

Ο κ. Fuest υποστήριξε στην Handelsblatt ότι πιστεύει πως υπάρχει πλέον 95% πιθανότητα η ΕΚΤ να προχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον σε ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v