Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emirates: Ακυρώνει παραγγελία $16 δισ. από Airbus

Αλλαγή δεδομένων για την Airbus. Η Emirates Airline ακυρώνει σημαντική παραγγελία 70 αεροσκαφών τύπου Α350. Είχε προηγηθεί παραγγελία - μαμούθ από την Boeing.

Emirates: Ακυρώνει παραγγελία $16 δισ. από Airbus

Μεγάλο πλήγμα για την Airbus αποτελεί η απόφαση της Emirates Airline να ακυρώσει την παραγγελία 70 αεροσκαφών τύπου Α350 αξίας 16 δισ. δολ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακύρωση παραγγελίας στην ιστορία της Airbus.

Το Α350  αναμένεται να βρεθεί και επίσημα στους αιθέρες σύντομα, πρώτα από την Qatar Airways. Η Emirates θα ήταν ένας ακόμη βασικός πελάτης των Α350. Βασικός ανταγωνιστής του αεροσκάφους είναι το Dreamliner της Boeing. 

Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο, η αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 150 μεγάλων αεροσκαφών από την Boeing, τύπου 777X.

«Η Airbus επιβεβαιώνει ότι η Emirates Airline αποφάσισε να ακυρώσει την παραγγελία των 70 αεροσκαφών Α350»αναφέρει η ίδια η εταιρεία και συμπληρώνει: «Οι δύο εταιρίες έχουν μία μακρά και αμοιβαία επωφελή σχέση και η αεροπορική προσφάτως επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στα προϊόντα της Airbus».

«Η ακύρωση της παραγγελίας αφορά την αναθεώρηση των απαιτήσεων του στόλου μας» εξηγεί και η Emirates. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v