Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intel: Έχασε την προσφυγή στο πρόστιμο €1,06 δισ. της ΕΕ

Οι δικαστές έκριναν ότι η επιτροπή της Κομισιόν δεν ήταν άδικοι με το επίπεδο του προστίμου, που αντιστοιχεί στο 4,15% του τζίρου της Intel το 2008.

Intel: Έχασε την προσφυγή στο πρόστιμο €1,06 δισ. της ΕΕ

Η αμερικανική βιομηχανία μικροεπεξεργαστών Intel έχασε την προσφυγή εναντίον του προστίμου ρεκόρ 1,06 δισ. ευρώ που της είχε επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν πέντε χρόνια, καθώς το αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ρυθμιστικές αρχές «δεν έδρασαν απρόσεκτα.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφαση του 2009 κατέληξε ότι η Intel προσπάθησε να παραγκωνίσει την ανταγωνιστική Advanced Micro Devices, προσφέροντας κίνητρα σε κατασκευαστές PC όπως η Dell, η Hewlett-Packard, η NEC και Lenovo για να αγοράζουν τα chips της Intel.

Επίσης η επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ κατήγγειλε ότι η Intel πλήρωσε την γερμανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Media Saturn Holding για να στοκάρει μόνο ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τους δικούς της επεξεργαστές.

Οι δικαστές έκριναν πάντως ότι η επιτροπή της Κομισιόν δεν ήταν άδικοι με το επίπεδο του προστίμου, που αντιστοιχεί στο 4,15% του τζίρου της Intel το 2008.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v