Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθηλώνουν την Wall Street τα στατιστικά

Με επιφυλακτικές διαθέσεις αναμένουν οι επενδυτές την τακτική συνεδρίαση της Fed, καθώς και οι σημερινές οικονομικές ανακοινώσεις αναμένεται να "προβληματίσουν" την κεντρική τράπεζα. Γεωπολιτική νηνεμία με διόρθωση πετρελαίου, χρυσού.

Αρνητικά σινιάλα που θα μπορούσαν να αφυπνίσουν την Fed, ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας και οι επενδυτές στην Wall Street αποφεύγουν τις αγορές, αναμένοντας τα αποτελέσματα της καθοριστικής αυτής συνάντησης για τα επιτόκια.

Ακολουθώντας το μοτίβο της χθεσινής συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες εμφανίζουν εναλλαγές προσήμων με ήπιες διακυμάνσεις. Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 16.789 μονάδες, ο S&P κινείται 0,11% υψηλότερα στις 1.940 μονάδες,  ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,39% στις 4.338 μονάδες.

Οι γεωπολιτικοί φόβοι για την κατάσταση στο Ιράκ αλλά και την Ουκρανία επιτείνουν την επενδυτική νευρικότητα, αν και οι σημερινές εξελίξεις βρίσκονται σε νηνεμία, όπως φαίνεται και από την διόρθωση στις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,27% στα 106,61 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 9 δολάρια στα 1.266 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επίκεντρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου βρίσκονται οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις, όπου ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε έντονη επιτάχυνση τον Μάιο στην αμερικανική οικονομία επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς «έτρεξε» με 2,1%. Παρατηρητές τονίζουν ότι η ανοδική τάση θα προκαλέσει ανησυχίες στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, εάν δεν εκτονωθεί σύντομα.

Ούτε οι ειδήσεις για την οικονομία ήταν ευνοϊκές, καθώς η κατασκευή νέων κατοικιών μειώθηκε 6,5% τον Μάιο, ενώ ο αριθμός των εκδόσεων νέων οικοδομικών αδειών, που αποτελεί σημάδι για την μελλοντική ζήτηση, μειώθηκε 6,4%.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve που θα ολοκληρωθεί αύριο με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για την πιστωτική πολιτική.

Η επικείμενη συνεδρίαση προκαλεί στάση αναμονής στην Wall Street, όπου και χθες επικράτησαν εναλλαγές ήπιων προσήμων με τελικό κλείσιμο ελαφρώς υψηλότερα για τους βασικούς δείκτες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στις ΗΠΑ, ο τίτλος της Gentiva Health Services συνεχίζει να εκτινάσσεται μετά την νέα βελτιωμένη προσφορά της Kindred Healthcare Inc.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v