Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο άλμα 18,7% στις τιμές κατοικιών του Λονδίνου

Οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 9,9% στη Βρετανία το Μάιο και κατά 18,7% μόνο στο Λονδίνο. Έντονος προβληματισμός στην Τράπεζα της Αγγλίας για κίνδυνο φούσκας. Ο Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποιεί για αύξηση επιτοκίων.

Νέο άλμα 18,7% στις τιμές κατοικιών του Λονδίνου

Νέες πιέσεις ασκούνται στην Τράπεζα της Αγγλίας να κινηθεί στο μέτωπο τη νομισματικής πολιτικής και να αποτρέψει την επαπειλούμενη φούσκα στην αγορά κατοικιών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 9,9% ανά την Βρετανία, ενώ στο Λονδίνο το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 18,7%. Σε μηνιαία βάση, η αύξηση στις τιμές των κατοικιών αγγίζει το 2%.  

Ήδη, ο διοικητής της ΒοΕ, Μαρκ Κάρνεϊ έχει προειδοποιήσει ότι η αύξηση επιτοκίων μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορα από ότι έχουν προεξοφλήσει οι αγορές. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πλέον ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει ακόμη και στα τέλη του 2014. Επί τάπητος όμως, τίθενται και άλλες προτάσεις όπως η επιβολή περιορισμών στον ενυπόθηκο δανεισμό για να επιτευχθεί επιβράδυνση στην αγορά κατοικιών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v