Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν oι μετοχές στη Wall, σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις μεταξύ θετικών και αρνητικών προσήμων. Kοντά στα $107 ενισχύεται το αργό. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Ράλι 7% για την Intel. Στο 1,35 το ευρώ. Σε υψηλό πέντε ετών έναντι του δολαρίου η λίρα.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις εξελίξεις στο Ιράκ και στα στοιχεία για την οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 16,763 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,22% στις 4.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,20% υψηλότερα στις 1.934 μονάδες.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 81,2 μονάδες, από 81,9 μονάδες τον Μάιο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τριών ετών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 82,8 μονάδες.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε τον Μάιο πτώση 0,2%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,1% τον Μάιο. Τον Απρίλιο είχε καταγράψει άνοδο 0,6% και τον Μάρτιο 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,35. 

Η βρετανική λίρα σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε ετών έναντι του δολαρίου στο 1,696, λαμβάνοντας ώθηση από τη χθεσινή ομιλία του διοικητή της BoE, Mark Carney. O κ. Carney σημείωσε ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων μπορεί να έρθει νωρίτερα από ότι περιμένουν οι επενδυτές.

H ομιλία του κ. Carney είχε άμεσο αντίκτυπο στα αμερικανικά treasuries, καθώς επανέφερε τις ανησυχίες για πρόωρη άνοδο των επιτοκίων. Η τιμή του αμερικάνικου 10ετoυς υποχωρεί, με την απόδοση να κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,63%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει μικρή πτώση 0,08% στα 1.273 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,32% υψηλότερα 106,92 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Intel καταγράφει άνοδο 7%. Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών, ανέφερε πως οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο θα ανέλθουν σε $13,7 δισ., έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για $13 δισ.

Άλμα 24% σημειώνει η μετοχή της Express. Η Sycamore Partners ανέφερε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πως θέλει να διεξάγει due diligence για να καθορίσει τιμή προσφοράς. Σημειώνεται ότι η Sycamore διαθέτει το 9,9% της Express.

Βουτιά 21% πραγματοποιεί η Finisar. Η εταιρεία κατασκευής οπτικών ινών προέβλεψε προσαρμοσμένη κέρδη 30 με 34 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο ως τις 31 Ιουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v