Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοΕ: Δεν αποκλείεται αύξηση επιτοκίων φέτος

Τα πρακτικά της τακτικής συνεδρίασης Ιουνίου δείχνουν ότι τα 9 μέλη της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της ΒοΕ ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο 0,5% και του QE στις 375 δισ. στερλίνες.

ΒοΕ: Δεν αποκλείεται αύξηση επιτοκίων φέτος

Οι αξιωματούχοι της Bank of England έδωσαν «σινιάλο» για ενδεχόμενη άνοδο των επιτοκίων πριν την λήξη του έτους, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες της οικονομίας να αντεπεξέλθει στο υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Τα πρακτικά της τακτικής συνεδρίασης Ιουνίου της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, που κοινοποιήθηκαν σήμερα, δείχνουν ότι τα 9 μέλη της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της ΒοΕ ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο 0,5% και του μεγέθους του προγράμματος αγορών ομολόγων QE στις 375 δισ. στερλίνες, κατά την διάρκεια της συνάντησης εκείνης.

Από τα πρακτικά φαίνεται όμως επίσης ότι ορισμένοι αξιωματούχοι γίνονται πιο θετικοί για αύξηση των επιτοκίων, καθώς επίσης και ότι η κεντρική τράπεζα πιστεύει ότι οι αγορές δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για αύξηση επιτοκίων φέτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v