Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η επιρροή της Fed στην Wall Street

Τα καλά στατιστικά για την απασχόληση συντηρούν το θετικό κλίμα που ενέπνευσαν χθες οι "υποσχέσεις" της Fed για φθηνά επιτόκια. Σταθεροποίηση S&P 500 στα επίπεδα ρεκόρ. Διόρθωση για το πετρέλαιο κάτω από τα $106. Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός.

Τα σημερινά στατιστικά μεγέθη δίνουν δύναμη στο ράλι που ξεκίνησε χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο η Fed, ωθώντας τον S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street άνοιξαν με θετικά πρόσημα, ωθώντας τον S&P σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Ωστόσο εμφανίστηκε κόπωση μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και η άνοδος περιορίστηκε. Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 16.906 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,01% στις 1.957 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 4.359 μονάδες.

Από το καίριο μέτωπο της απασχόλησης, ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και επανήλθε σε επίπεδα κοντινά με το μετά-ύφεσης χαμηλό.

Η διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, άφησε να εννοηθεί εχθές κατά την τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, ότι δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια. Η υπόσχεση ώθησε τον δείκτης S&P στο 20 ρεκόρ της φετινής χρονιάς.

Πάντως η επενδυτική ψυχολογία παραμένει επιφυλακτική, σε ένα βαθμό και εξαιτίας τηςγεωπολιτικής «ανάφλεξης» στο Ιράκ.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κινείται σήμερα ελαφρώς διορθωτικά μετά από πολυήμερη άνοδο και υποχωρεί 28 σεντς στα 105,69 δολ. ανά βαρέλι. 

Ανοδικά παραμένουν οι τιμές του χρυσού.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, ο τίτλος της BlackBerry εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση ανέλπιστης κερδοφορίας στο τρίμηνο.

Η μετοχή της Rite-Aid ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν και στις περισσότερες ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Με κέρδη αντιδρούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις εξελίξεις από την Fed και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v