Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά τη Fed. Νέα μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. Στήριξε την άνοδο η ομιλία της J. Yellen. "Άλμα" 8,2% για τη μετοχή της Adobe Systems. Μικρή πτώση για το πετρέλαιο. Άνοδος για χρυσό.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η Fed.

Αναλυτικά, θετικό αντίχτυπο στην αγορά είχε η ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Υellen, η οποία υποβάθμισε τις ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και τόνισε πως είναι αισιόδοξη για την ανοδική τροχιά της ανάπτυξης.

Νωρίτερα η Fed είχε αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων το 2015 και το 2016, με τους αξιωματούχους να συνεχίζουν να αναμένουν την πρώτη αύξηση εντός του 2015.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, προχώρησε -όπως αναμενόταν- σε νέα μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων κατά 10 δισ. δολάρια ήτοι στα 35 δισ. το μήνα καθώς και στην υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Η Fed εκτιμά ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα τρέξει το 2014 με 2,1%-2,3% αντί προηγούμενης πρόβλεψης 2,8% -3%.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,58% στις 16.906,92 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,77% στις 1.956,98 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,59% στις 4.362,84 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της ConAgra υποχώρησε 6,8% καθώς ο όμιλος υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας για το δ' τρίμηνο.

Στον αντίποδα ο τίτλος της FedEx ενισχύθηκε 6,15% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Adobe Systems κινήθηκε ανοδικά 8,2% καθώς γνωστοποίησε έσοδα και κέρδη πάνω από τις; Εκτιμήσεις των αναλυτών.

Υψηλότερα κινήθηκε και η Amazon καθώς αναμένεται η έκδοση του πρώτου smartphone της εταιρείας που θα περιλαμβάνει –σύμφωνα με πληροφορίες- και δυνατότητες 3-D.

Από πλευράς διεθνών εξελίξεων, παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών από την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Ιράκ. Έντονοι είναι οι φόβοι ότι η συνέχιση των συγκρούσεων θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,87 δολ. με άνοδο 1,8% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 0,9% στα 23,22 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3574 δολ. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 102,14 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 2,59%. Αντίστοιχα και η απόδοση του 2ετούς κινήθηκε πτωτικά στο 0,47%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,2% στα 106,11 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στα 1.274 δολ./oz.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v