Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψύχραιμη αντίδραση της Wall Street στο ΑΕΠ

Προεξοφλημένη ήταν η πολύ κακή μέτρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ και δεν πτοεί τους επενδυτές στην Wall Street. Ανάκαμψη για τους δείκτες μετά την χθεσινή διόρθωση. Εξάρσεις μεταβλητότητας ενόψει λήξης τριμήνου. Κινητικότητα για τη μετοχή της Google. Ενισχύεται το πετρέλαιο και υποχωρεί ο χρυσός.

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την μεγάλη «βουτιά» του ΑΕΠ στο α΄ τρίμηνο, που ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Οι δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 16.847 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,15% στις 1.953 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,04% υψηλότερα στις 4.353 μονάδες.

Τα στατιστικά της ημέρας ήταν απογοητευτικά αλλά είχαν σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.

Η τρίτη και τελευταία μέτρηση της αμερικανικής κυβέρνηση για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου των ΗΠΑ έδειξε ότι οικονομία συρρικνώθηκε ακόμη χειρότερα από τις προηγούμενες μετρήσεις. Η συρρίκνωση έφτασε το 2,9% με την χειρότερη εμφάνιση από το 2009, όταν σοβούσε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν 1% τον Μάιο στις ΗΠΑ εξαιτίας της μεγάλης μείωσης στις παραγγελίες του Πενταγώνου για στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι οικονομολόγοι περίμεναν πτώση 0,5%.

Οι τιμές των μετοχών της Wall Street υποχώρησαν χθες αισθητά, με τον Dow Jones να χάνει 119 μονάδες, τις περισσότερες σε ένα μήνα.

Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Ιράκ και ρευστοποιήσεις κερδών ενόψει της λήξης του τριμήνου, συνέβαλαν στις πιέσεις.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX εκτινάχθηκε χθες 10% αλλά πάντως στις 12,13 μονάδες, παραμένει χαμηλά σε σύγκριση με τους ιστορικούς μέσους όρους.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η General Mills διολισθαίνει 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οικονομικού τριμήνου.

Η Barnes & Noble εκτινάσσεται 8% και η Monsanto 5% στον απόηχο των ανακοινώσεων των μεγεθών τους.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Google, που φιλοξενεί ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών στο Σαν Φραντσίσκο.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και στις διεθνείς αγορές και η πτώση επιταχύνεται μετά την ανακοίνωση του απογοητευτικού αμερικανικού ΑΕΠ.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται με το συμβόλαιο Αυγούστου στα 106,4 δολάρια ανά βαρέλι και άνοδο 0,4%.

Τα συμβόλαια του χρυσού υποχωρούν 1 δολάριο στα 1.320 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v