Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Etihad: Επιβεβαιώνει την εξαγορά 49% της Alitalia

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση των αερογραμμών του Αμπού Ντάμπι σε ξένη αεροπορική επιχείρηση.

Etihad: Επιβεβαιώνει την εξαγορά 49% της Alitalia

Η Etihad Airways επιβεβαίωσε ότι θα αγοράσει το 49% της προβληματικής Alitalia, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη επένδυση των αερογραμμών του Αμπού Ντάμπι σε ξένη αεροπορική επιχείρηση.

Στις αρχές του μήνα, η Etihad είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει στην Alitalia, εφόσον ισχύσουν κάποιες προϋποθέσεις, κλείνοντας έτσι διαπραγματεύσεις μηνών για το μέλλον της σχεδόν χρεοκοπημένης ιταλικής αεροπορικής.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι αεροπορικές εταιρίες δήλωσαν ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Δεν έδωσαν πάντως λεπτομέρειες για το μέγεθος της επένδυσης της Etihad.

Λίγο παλαιότερα, ο υπουργός υποδομών της Ιταλίας είχε σχολιάσει ότι η Etihad πρόκειται να επενδύσει €560 εκατ. και έχει δεσμευθεί να επενδύσει επιπλέον €690 εκατ. στα επόμενα 4 χρόνια.

Προτίθεται επίσης να μειώσει το προσωπικό της Alitalia κατά 2.251 εργαζόμενους, στους 11.470.

Με την επένδυση, η Etihad θα αποκτήσει πρόσβαση στην ιταλική αγορά και θα εμβαθύνει την παρουσία της στην Ευρώπη, όπου ήδη κατέχει μερίδιο στην Air Berlin PLC και συμφωνία «μοιρασιάς εσόδων» με την Air France-KLM SA, η οποία κατέχει μερίδιο 7% στην Alitalia.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v