Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LSE: Εξαγορά της Frank Russell με $2,7 δισ.

Με την εξαγορά, το λονδρέζικο χρηματιστήριο έχει στόχο να τονώσει την επιχείρηση FTSE International Ltd., επεκτείνοντας τις δραστηριότητες index και ETF διεθνώς αλλά και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

LSE: Εξαγορά της Frank Russell με $2,7 δισ.

To Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το London Stock Exchange Group, ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η εξαγορά της Frank Russell Co., εταιρίας stock-index και asset-management με έδρα στο Σηάτλ, έναντι $2,7 δισ.

Το LSE είχε από τον περασμένο μήνα ανακοινώσει ότι διεξάγει συνομιλίες με την Northwestern Mutual Life Insurance Co., την μητρική της Russell, επιδιώκοντας το deal.

Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί εν μερει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 1,6 δισ. δολ. που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το LSE ανταγωνιζόταν για το Russell με την MSCI Inc. και την Canadian Imperial Bank of Commerce, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Με την εξαγορά, το λονδρέζικο χρηματιστήριο έχει στόχο να τονώσει την επιχείρηση FTSE International Ltd., επεκτείνοντας τις δραστηριότητες index και ETFs διεθνώς αλλά και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια δυνατή στρατηγική κίνηση για τον χρηματιστηριακό όμιλο, που δημιουργεί μια επιχείρηση με μεγάλη αξία και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v