Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος της Wall Street υπό βροχή macro

Τα στατιστικά για την αμερικανική οικονομία μετριάζουν τις ανοδικές διαθέσεις που ενέπνευσε στις διεθνείς αγορές ο κινεζικός δείκτης ΡΜΙ. Πλούσια ροή από macro και εταιρικές ειδήσεις. Ανάκαμψη χρυσού λόγω Ινδίας.

Τα ευνοϊκά στατιστικά από την Κίνα ενθουσίασαν αρχικά τις διεθνείς αγορές, αλλά τα μέτρια μεγέθη για την αμερικανική οικονομία περιόρισαν την άνοδο στην Wall Street.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 16.549 μονάδες, ο S&P κινείται 0,21% υψηλότερα στις 1.892 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,35% στις 4.145 μονάδες.

Ευνοϊκή ήταν η επίδραση της κοινοποίησης των πρακτικών της Fed χθες, που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα εστιάζει στην έξοδο από την πολιτική παροχής ρευστότητας, αλλά παράλληλα θέλει να διατηρήσει την ελαστικότητά της.

Στελέχη της Federal Reserve παραθέτουν και σήμερα ομιλίες, που πιθανόν να προσφέρουν πρόσθετες ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική.

Η συνεδρίαση έκλεισε χθες θετικά στην Wall Street και η ροή στις διεθνείς αγορές παρέμεινε νωρίς σήμερα ευνοϊκή, με πρόσθετη στήριξη από την μεγάλη άνοδο στον δείκτη μεταποίησης ΡΜΙ της Κίνας.

Οι καλές ενδείξεις από τον ευρωπαϊκό δείκτη ΡΜΙ στήριξαν αρχικά τις ευρωαγορές, όπου όμως στην συνέχεια επικράτησαν τα αρνητικά πρόσημα, καθώς επικρατεί επιφυλακτικότητα ενόψει των κρίσιμων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στα στατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, όπως και τα αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Best Buy και η Dollar Tree.

Για την απασχόληση ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 28.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία, αναιρώντας την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς στα ταμεια εμφανίστηκαν 326.000 νέοι ανεργοι.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό τεσσάρων μηνών τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις παλαιών, όχι νεόδμητων, κατοικιών αυξήθηκαν 1,3% στα 4,65 εκατομμύρια συμβόλαια (στο 12μηνο). 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Best Buy, η Dollar Tree, η Hewlett-Packard και η Gap περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Reynolds American, που διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνιστικής Lorillard.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού ενισχύεται 6 δολ. στα 1.294 δολ. ανά ουγκιά. Η τιμή του πολυτίμου μετάλλου ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων, χάρη και στην χαλάρωση των περιορισμών εισαγωγών χρυσού στην Ινδία.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v