Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall παρά τα απογοητευτικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Εβδομαδιαία πτώση 0,6% για Dow και άνοδος 0,5% για Nasdaq. Αμετάβλητος στην εβδομάδα ο S&P. Ενισχύθηκε το πετρέλαιο στα 102 δολ. Πτώση για χρυσό.

Η απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ προβλημάτισε τους επενδυτές στη Wall με τους δείκτες ωστόσο να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάιο στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 81,8 μονάδες έναντι 84,1 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στις 84,5 μονάδες.

Στον αντίποδα, μεγάλη άνοδο σημείωσαν τον Απρίλιο οι κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ καθώς κατέγραψαν τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των τελευταίων πέντε ετών. Συγκεκριμένα οι ενάρξεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 13,2% στο εποχιακό προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,07 εκατ.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,27% στις 16.491,31 μονάδες, ο S&P έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 1.877,86 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,52% στις 4.090,59 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Darden Restaurants υποχώρησε 4,3% μετά τη συμφωνία πώλησης της αλυσίδας Red Lobster έναντι 2,1 δισ. δολάρια.

Επιπλέον ο τίτλος της Chesapeake Energy Corp. σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον S&P (-4,8%) μετά την ανακοίνωση περικοπής του προσωπικού στο μισό.

Στον αντίποδα η μετοχή της Nordstrom Inc. εκτοξεύτηκε 12% καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο τίτλος της JC Penney κινήθηκε ανοδικά 15,8% μετά την ανακοίνωση μικρότερων των αναμενόμενων ζημιών και αύξηση των πωλήσεων.

Επιπλέον η μετοχή της Verizon ενισχύθηκε 2,4% καθώς γνωστοποιήθηκε ότι ο Warren Buffett απέκτησε ποσοστό στον όμιλο.

Σε διεθνές επίπεδο, προβλημάτισαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις κινεζικές τράπεζες. Αναλυτικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2005 καθώς η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξάνει τις χρεοκοπίες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,07 δολ. με άνοδο 5,5% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 4,5% στα 23,20 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε εκ νέου έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3707. Επιπλέον το δολάριο διαμορφώθηκε στα 139,21 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις μέρες και συγκεκριμένα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,51%. Αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα στο 3,33%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 102 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,12% στα 1.292 δολ./oz, σημειώνοντας ωστόσο εβδομαδιαία άνοδο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v