Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθαίνει η διόρθωση στην Wall Street

Δεν ευνοούν οι στατιστικές ειδήσεις της ημέρας την συντήρηση της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ και η διόρθωση είναι έντονη. "Βαρίδι" στον Dow η Wal-Mart. Καθοριστικό στις συναλλαγές το ΑΕΠ της ευρωζώνης. Κάτω από το $1,37 το ευρώ.

Διορθωτικές τάσεις χαρακτηρίζουν και σήμερα τις κινήσεις των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις πολλές στατιστικές ειδήσεις της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,19% στις 16.417 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 1,35% στις 1.863 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,48% χαμηλότερα στις 4.041 μονάδες.

Η Wall Street υποχώρησε χθες ήπια, με τον δείκτη Dow Jones να σπάει το 5ήμερο ανοδικό σερί και να κλείνει λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο ρεκόρ, όπως και ο S&P 500.

Σήμερα στην αμερικανική αγορά ανακοινώθηκε πληθώρα οικονομικών στατιστικών μεγεθών, ενώ σημαντική επίδραση στις συναλλαγές έχουν και τα μεγέθη για τα ευρωπαϊκά ΑΕΠ.

Στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αισθητά την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στα ταμεία εμφανίστηκαν 297.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο μέγεθος από τον Μάιο 2007.

Ανακοινώθηκε όμως επίσης ότι ο πληθωρισμός εμφάνισε τον Απρίλιο στις ΗΠΑ την μεγαλύτερη άνοδο από το περσινό καλοκαίρι, καθώς αυξήθηκε το κόστος στέγασης, ιατρικής περίθαλψης, νέων αυτοκινήτων, μοσχαρίσιου κρέατος, βενζίνης και πολλών ακόμη αγαθών.Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2% σε ετήσια βάση.

Επίσης, στα στοιχεία έδειξαν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής Απριλίου, καθώς και διολίσθηση του δείκτη εμπιστοσύνης κατασκευαστικού κλάδου σε χαμηλό έτους.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων 5% στο α΄ τρίμηνο και η μετοχή της υποχωρεί 3% επιβαρύνοντας τον δείκτη Dow.

Η Kohl's Corp. αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου ενώ η Cisco Systems ενισχύεται 7,9%.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν μεγέθη η α΄ τριμήνου η J.C. Penney και η Nordstrom Inc.

Στην Ευρώπη, ανακοινώθηκαν απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη πολλών οικονομιών της ευρωζώνης, που επιτείνουν την προοπτική λήψης πρόσθετων μέτρων τόνωσης της ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Οι ευρωαγορές κινούνται διορθωτικά από τα κυκλικά επίπεδα ρεκόρ τους, ενώ σημαντικά κέρδη συνεχίζουν να αποκομίζουν οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης.

Το ευρώ διολισθαίνει κάτω από το $1,37 και διαμορφώνεται στο $1,3666.

Κατά τα λοιπά, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,89% στα 101,46 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού «χάνει» 10 δολ. στα 1.296 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v