Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall. Στο επίκεντρο τα εταιρικά κέρδη. Οριακές κινήσεις για χρυσό και πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 1% για την μετοχή της Apple. Κέρδη 4% για την Gap.

Ήπιες μικτές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,19%% στις 16.582 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,08% στις 1.877 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,31% υψηλότερα στις 4.064 μονάδες. 

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν αύξηση 1,1% το Μάρτιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα αποθέματα χονδρικής θα ενισχυθούν κατά 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικάνικο νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,37.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,02% στα 1.288 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,09% στα 100,17 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple υποχωρεί 1%, μετά τα δημοσιεύματα ότι σχεδιάζει εξαγορά της Beats έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της CBS διολισθαίνει 2,3%, μετά την ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου πως οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 4,6%, στα 3,86 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν πωλήσεις 3,92 δισ. δολ. Τα διαφημιστικά έσοδα έπεσαν 12% την ίδια περίοδο.

Η μετοχή της Pandora διολίσθησε 3,2%. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά της Beats έναντι 3,2 δισ. δολαρίων, εταιρείας που προσφέρει όπως και η Pandora υπηρεσίες streaming.

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Gap. Η εταιρεία ανέφερε ότι το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο εμφάνισε κέρδη 56 με 57 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Κέρδη 2,8% καταγράφει η μετοχή της Symantec, καθώς οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου ήταν ανώτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Υψηλότερα 1,3% κινείται η μετοχή της Monster Beverage. Η εταιρεία παρασκευής ενεργειακών ποτών ανακοίνωσε κέρδη 55 σεντς ανά μετοχή, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v