Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ντράγκι «ανεβάζει» και την Wall Street

Η θετική επίδραση από τα εγχώρια στατιστικά αλλά και τις δηλώσεις Ντράγκι από την ΕΚΤ, στηρίζουν σε άνοδο την Wall Street. Στις 16.600 μονάδες ο Dow, υπεραποδίδει ο Nasdaq σήμερα. Την 2η ομιλία της Janet Yellen παρακολουθούν οι επενδυτές.

Μικτές, επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αναμένει το δεύτερο τμήμα της ομιλίας της προέδρου της Federal Reserve.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, ενώ τα εγχώρια στατιστικά επιδρούν θετικά στις συναλλαγές.

Οι δείκτες ξεκίνησαν με μικτά πρόσημα και νέα πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά γρήγορα επικράτησαν θετικές ανατροπές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 16.600 μονάδες και κινείται σε περιοχές ιστορικού ρεκόρ, ο S&P κερδίζει 0,52% στις 1.888 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σήμερα υπεραποδίδει και κερδίζει 0,94% στις 4.106 μονάδες.

Στις χθεσινές συναλλαγές στην Wall Street, οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones 30 έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, αλλά ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε περαιτέρω λόγω μαζικών πωλήσεων σε μετοχές "momentum".

Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, παραθέτει και σήμερα ομιλία ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, και οι αναλυτές αναμένουν ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Από το μέτωπο των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών, τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας όσο και η ΕΚΤ διατήρησαν αμετάβλητα επιτόκια, αλλά το «σινιάλο» του Μάριο Ντράγκι για πιθανή ανάληψη δράσης από την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης τον Ιούνιο, έχει θετική επίδραση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Από το αμερικανικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν ευνοϊκά στατιστικά, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν αισθητά κατά 26.000 την περασμένη εβδομάδα στις 319.000.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Barclays στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 6% μετά την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού πλάνου του βρετανικού οίκου.

Η μετοχή της Priceline Group υποχωρεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η CBS Corp. και η News Corp περιλαμβάνονται στις εταιρίες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Q1 στην συνέχεια.

Η μετοχή του Twitter Inc. εκτινάσσεται 3% κατόπιν αναβάθμισης από την Morgan Stanley, στηρίζοντας την ανάκαμψη του δείκτη Nasdaq.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v