Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και Fed δίχασαν τη Wall Street

Κέρδη για τους δείκτες Dow και S&P. Πιέσεις για Nasdaq. Βουτιά 6,6% για τη Yahoo. Θετικός ο αντίχτυπος της ομιλίας J. Yellen. Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα. Παραμένουν οι ανησυχίες για τις ουκρανικές εξελίξεις.

Μικτά πρόσημα στη Wall με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένου εύρους ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο. Θετική η αντίδραση των επενδυτών στην ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen στο Κογκρέσο.

Αναλυτικά η μετοχή της Groupon υποχώρησε 20,7% καθώς τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Yahoo κινήθηκε χαμηλότερα 6,6% μετά την ανακοίνωση της αρχικής δημόσιας εγγραφής της Alibaba Group.

Επιπλέον η μετοχή της Whole Foods Market υποχώρησε 17% μετά την τρίτη κατά σειρά υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για τον όμιλο εντός του 2014.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Electronic Arts εκτινάχθηκε 21% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Σημειώνεται ότι το 75% των εταιριών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις κερδών και το 52% τις προβλέψεις πωλήσεων.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,72% στις 16.518,54 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 1.878,21 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,32% στις 4.067,67 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας η Janet Yellen δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, σημειώνοντας ότι η Fed θα συνεχίσει να παρέχει υψηλά επίπεδα διευκόλυνσης προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Από πλευράς διεθνών εξελίξεων και δη στην Ουκρανία, ο Πούτιν προχώρησε σε κινήσεις καλής θέλησης την ώρα που μαίνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης ενάντια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Στη Μόσχα ο δείκτης MICEX ενισχύθηκε 3,6% στις 1.366 μονάδες και αντίστοιχα στην Ουκρανία ο χρηματιστηριακός δείκτης PFTS σημείωσε άνοδο 0,3% στις 390,70 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,73 δολ. με πτώση 5,3% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC κινήθηκε υψηλότερα 1,5% στα 24,86 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να παραμένει σε υψηλό επτά εβδομάδων στο 1,3922. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 101,94 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,59%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 100,67 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,4% στα 1.291 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v