Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ρεκόρ οι Dow και S&P

Η κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις εμπνέει άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Νέα υψηλά για τους δείκτες Dow και S&P. Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος. Καλή επιρροή από τα χρηματιστήρια Κίνας (+2%) και Ευρώπης. Ανοδος πετρελαίου λόγω Ουκρανίας.

Το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές μεταδίδεται στην Wall Street, που κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η ημέρα είναι ήπια σε στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις, αλλά οι πολλές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων εμπνέουν κινητικότητα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 16.688 μονάδες σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ο S&P κερδίζει 0,82% στις 1.894 μονάδες "πατώντας" επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,5% υψηλότερα στις 4.121 μονάδες.

Η Wall Street την Παρασκευή ολοκλήρωσε θετικά την περασμένη εβδομάδα, που είχε χαρακτηριστεί από αρκετή μεταβλητότητα και ο δείκτης Dow Jones ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Nasdaq εμφάνισε πάντως σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ξεφορτώνονται μετοχές τεχνολογίας και μικρής κεφαλαιοποιησης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η βουτιά τον τεχνολογικών μετοχών πιθανόν να προκαλέσει κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, που θα τροφοδοτήσουν τον επόμενο ανοδικό κύκλο της αγοράς.

Για την ώρα, ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι διαπραγματεύσεις της BSkyB με την 21st Century για την απόκτηση των δικαιωμάτων των θυγατρικών της σε Γερμανία και Ιταλία.

Επιπλέον, η Hillshire Brands ανακοίνωσε την εξαγορά της Pinnacle Foods έναντι 6,6 δισ. δολ. και ο τίτλος της Pinnacle εκτινάσσεται 27% στην Νέα Υόρκη.

Κατά τα λοιπά, αναμένονται σήμερα οι γενικές συνελεύσεις της American International Group και της American Express, καθώς και τα αποτελέσματα της McKesson και της Elizabeth Arden.

Αναμένεται η ομιλία του διοικητή της Fed Φιλαδελφείας, Charles Plosser.

Στις υπόλοιπες αγορές, ράλι επικράτησε στα κινεζικά χρηματιστήρια, με τα μεγαλύτερα κέρδη στις τράπεζες, στον απόηχο του προσχεδίου μεταρρυθμίσεων στις αγορές κεφαλαίου που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Θετικά πρόσημα επικρατούν και στις ευρωαγορές, παρά την συνεχιζόμενη νευρικότητα για την ουκρανική κρίση.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται πάντως μετά τα δημοψηφίσματα της Κυριακής για την αυτονομία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ενώ υψηλότερα κινούνται και τα πολύτιμα μέταλλα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v