Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπαύεται σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall, που διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Έπιασε ενδοσυνεδριακά τις 1.900 μονάδες ο S&P. Μικτά μηνύματα από το στατιστικό μέτωπο. Κέρδη ευρωαγορών λόγω Bundesbank, στο $1,37 το ευρώ.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την κατάκτηση επιπέδων ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση. Οι ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο έχουν μικτή επίδραση.

Στις πρώτες ώρες των διαπραγματεύσεων οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με άνοδο, που αν και μικρή, τους ώθησε σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Η άνοδος περιορίστηκε εν συνεχεία.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 16.712 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,02% στις 1.897 μονάδες, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά για πρώτη φορά τις 1.900 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 4.130 μονάδες.

Οι επενδυτές της Wall Street επέστρεψαν χθες στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, που είχαν υποστεί μαζικές πωλήσεις στο προηγούμενο διάστημα.

Έτσι, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατακτώντας το ένατο ρεκόρ της φετινής χρονιάς, ενώ ο δείκτης Nasdaq πέτυχε την καλύτερη άνοδο των τριών τελευταίων μηνών και ο δείκτης Russell 2000 μικρών επιχειρήσεων εκτινάχθηκε 2,4%.

Οι σημερινές στατιστικές ανακοινώσεις έχουν μικτό περιεχόμενο, καθώς ανακοινώθηκε εκτίναξη του δείκτη εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων, αλλά παράλληλα υποτονικότητα στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα εμφανίζει η Pfizer μετά την ανακοίνωση πρόθεσης βελτίωσης της προσφοράς εξαγοράς της AstraZeneca.

Με άνοδο αντιδρούν οι μετοχές των Rackspace και McKesson στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Elizabeth Arden υποχωρεί 11%.

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα οι Morgan Stanley και Anadarko Petroleum.

Τα κέρδη των ευρωαγορών επιταχύνονται μετά την φήμη ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα τάσσεται υπέρ περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλός μηνός στο 1,3713 δολ. και ο δείκτης DAX υπεραποδίδει, καθώς «φιλοξενεί» μεγάλους εξαγωγείς όπως οι Daimler, Adidas και BMW.

Το συμβόλαιο του χρυσού εμφανίζει ελαφρά κέρδη στα 1.296 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 65 σεντς στα 101,23 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v