Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια διόρθωση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Υπαναχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street. Απομακρύνεται από τις 1.900 μονάδες ο S&P, πωλήσεις στην μικρή κεφαλαιοποίηση. Διόρθωση και στις ευρωαγορές. Ράλι στα Treasury λόγω κεντρικών τραπεζών. Πάνω από τα $1.300 ο χρυσός, κερδίζει 1,5% ο άργυρος.

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την κατάκτηση ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις εξακολουθούν να δείχνουν μετριοπαθή βελτίωση για την οικονομική δραστηριότητα, ενώ η γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία συνεχίζει να περιορίζει τις αγοραστικές διαθέσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 16.702 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,02% στις 1.896 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 4.120.

Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης παραμένον στο επίκεντρο των πωλήσεων και ο δείκτης Russell 2000 υποχωρεί σήμερα 0,9% μετά την χθεσινή πτώση 1,1%.

Οι μετοχές στη Wall Street έκλεισαν με μικρή άνοδο χθες. Ο δείκτης S&P 500 κατέκτησε ενδοσυνεδριακά το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.900 μονάδων. Δεν κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το κλείσιμο, πάντως τερμάτισε σε επίπεδα ρεκόρ, όπως και ο Dow.

Οι traders συνεχίζουν να παρακολουθούν τις προσπάθειες του δείκτη να κατακτήσει τις 1.900, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί καταλύτες να στηρίξουν την άνοδο.

Από το στατιστικό πεδίο σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Απρίλιο επιταχύνθηκε αναπάντεχα επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών χονδρικής αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,1% στο 12μηνο.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα ο κολοσσός του λιανεμπορίου Macy's, η βαριά βιομηχανία Deere & Company καθώς και η Plug Power. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Cisco Systems, ενώ ετήσιες γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα οι Google και WellPoint.

Εν τω μεταξύ, ράλι τιμών εμφάνισαν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις παραχωρητικές ενδείξεις νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Αγγλίας.Το yield στο 10ετές ομόλογο μειώθηκε 7 μονάδες βάσης στο 2,546%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ξεχώρισαν τα σημαντικά κέρδη του Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, μετά τις κινήσεις του Πεκίνου για τόνωση των στεγαστικών δανείων στην επικράτεια.

Οι ενδείξεις για τις κινήσεις ΕΚΤ και ΒοΕ περιόρισαν και τις διορθωτικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του πετρελαίου ενισχύεται 25 σεντς στα 101,95 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 0,5% στα 1.300,8 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του αργύρου ενισχύεται 1,5% στα 19,83 δολάρια ανά ουγκιά.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v