Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall Street με Fed στο επίκεντρο

Οι εξελίξεις γύρω από την Fed κυριαρχούν στην συνεδρίαση της Wall Street. Στο προσκήνιο η ομιλία Γιέλεν και τα πρακτικά για "σινιάλα" στα επιτόκια. Στηρίζει τον S&P η Tiffany (+6%). "Σιωπηρές" οι ευρωαγορές. Εκτίναξη στερλίνας λόγω ΒοΕ.

Ανάκαμψη εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα σχόλια στελεχών της Federal Reserve και την δημοσίευση των πρακτικών της πρόσφατης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 16.471 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,49% στις 1.882 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,42% στις 4.116 μονάδες.

Τα αποτελέσματα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου κυριαρχούν επίσης στο επενδυτικό ενδιαφέρον, με τον κλάδο πολυτελών αγαθών να κινείται υψηλότερα και την Tiffany & Co. να ενισχύεται 6%.

Τα αποτελέσματα αλυσίδων σούπερ-μάρκετ πίεσαν χθες τον Dow σε τριψήφιες απώλειες.

Στα σημερινά αποτελέσματα, η Lowe's ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Target επίσης 1% ενώ ο τίτλος της Tiffany εκτινάσσεται 6%.

Η PetSmart διολισθαίνει 9%.

Από πλευράς Fed, δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης των κεντρικών τραπεζιτών.

Αναλυτικά οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν στην συνεδρίαση του Απριλίου τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν για την έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική, χωρίς να λάβουν κάποια τελικά απόφαση. 

Όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής FOMC παρουσίασαν διάφορες προσεγγίσεις για την άνοδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, αλλά σημείωσαν πως η συζήτηση αποτελεί απλά ένα "προληπτικό σχεδιασμό" και όχι ένδειξη πως επίκειται μια άνοδος των επιτοκίων. 

Στις υπόλοιπες αγορές, στάση αναμονής τηρούν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενόψει των κρίσιμων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι βρετανικές μετοχές διολισθαίνουν επί 3η συνεδρίαση και η στερλίνα εκτινάσσεται σε υψηλό 17 μηνών, μετά την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Bank of England που έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα αρχίζει να προετοιμάζεται για αύξηση επιτοκίων. 

Το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού υποχωρεί, ενώ το συμβόλαιο Ιουλίου του πετρελαίου WTI ενισχύεται.

Σημειώνεται ότι η Citigroup αναβάθμισε τις προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου Brent το 2014 και 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v