Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spotify: Διπλασίασε τη συνδρομητική βάση σε 18 μήνες

H σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει 10 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 56 χώρες. Το Μάρτιο του 2013 είχε 6 εκατομμύρια συνδρομητές και 24 εκατομμύρια χρήστες.

Spotify: Διπλασίασε τη συνδρομητική βάση σε 18 μήνες

H Spotify έχει διπλασιάσει τον αριθμό των συνδρομητών τους τελευταίους 18 μήνες στα 10 εκατομμύρια, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα έναντι ανταγωνιστών όπως η Beats Music και η Deezer. 

Όπως μεταδίδουν οι FT, η σουηδική εταιρεία ανέφερε την Τετάρτη ότι έχει πάνω από 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 56 χώρες. Οι περισσότεροι από αυτούς ακούνε χωρίς συνδρομή τις υπηρεσίες streaming της Spotify.

Mε βάση τα νέα στοιχεία, η Spotify εδραιώνει την θέση της ως η μεγαλύτερη συνδρομητική υπηρεσία μουσικής ακρόασης. Το Μάρτιο του 2013 είχε έξι εκατομμύρια συνδρομητές και 24 εκατομμύρια χρήστες.

«10 εκατομμύρια συνδρομητές είναι ένα σημαντικό νούμερο τόσο για την Spotify όσο και για τη μουσική βιομηχανία συνολικά» σημείωσε ο Daniel Ek, CEO και ιδρυτής της εταιρείας. «Διευρύνουμε το προβάδισμα μας στο χώρο της ψηφιακής μουσικής» πρόσθεσε.

Η Deezer, η γαλλική ψηφιακή μουσική υπηρεσία που στηρίζεται από την Orange, ανέφερε τον Νοέμβριο ότι έχει 5 εκατομμύρια συνδρομητές. Tην ίδια ώρα η Beats Music, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο, είχε τον Μάρτιο μόλις 111.000 συνδρομητές.

Η Spotify, η οποία ιδρύθηκε το 2008, είναι μια από τις δεκάδες εταιρείες που αγωνίζονται για ένα μερίδιο στην μικρή αλλά γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά ψηφιακής μουσικής, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών όπως η Apple και η Google.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v