Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στην Wall καθώς κλείνει το Q1

Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και διορθωτικές τάσεις χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση της Wall Street, μετά την 2ήμερη άνοδο. Αποτιμούν το κλείσιμο του Q1 οι επενδυτές. Tα αποτελέσματα του λιανικού εμπορίου επιβαρύνουν τον S&P.

Πιέσεις ασκούνται στους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το διήμερο ανοδικό σερί του S&P 500. Οι επενδυτές παρακολουθούν τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου της τρέχουσας περιόδου ανακοινώσεων Q1.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 16.365 μονάδες, ο S&P κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 1.872 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,8% στις 4.092 μονάδες.

Η Wall Street ενισχύθηκε χθες, με ράλι στις μετοχές «υψηλής ανάπτυξης» από κλάδους ιντερνέτ και βιοτεχνολογίας, που ώθησαν τον δείκτη Nasdaq σε άνοδο 1%.

Ο κύκλος αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου κλείνει και οι τελευταίες από τις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους.

Η Home Depot υποχωρεί 1,6% μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ήταν χαμηλότερες από τις προσδοκίες, ενώ η Staples «βουλιάζει» 10%.

Η Urban Outfitters επίσης υποχωρεί 4,5% γιατί τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Κατά τα λοιπά, η AstraZeneca διολισθαίνει 2% μετά την σύσταση κι άλλου μετόχου να επιστρέψει σε συνομιλίες με την Pfizer.

Η Aeroflex Holding Corp εκτινάσσεται 25% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την βρετανική αμυντική Cobham.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Google μετά την εξαγορά της Divide.

Οι όγκοι συναλλαγών στην Νέα Υόρκη είναι χαμηλοί και οι ομιλίες αξιωματούχων της Federal Reserve αναμένονται για να βοηθήσουν ενδεχομένως την κατεύθυνση της αγοράς.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων «χρωματίζουν» και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές, με την Vodafone να βουλιάζει μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων και να επιβαρύνει ιδιαίτερα τον δείκτη FTSE.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα συμβόλαια του χρυσού χάνουν $5 δολάρια υποχωρώντας κάτω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο του πετρελαίου παραμένει σχεδόν αμετάβλητο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v