Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εδραιώνει τα κέρδη η Wall Street

Θετικά πρόσημα καθιερώνονται στην Wall Street μετά το επιφυλακτικό άνοιγμα. Έντονη κινητικότητα στα επιχειρηματικά deals, με βουτιά της AstraZeneca. Επιταχύνει ο Nasdaq, βαρίδι στον Dow η AT&T. Στα $1.300 ο χρυσός, στα $103 το πετρέλαιο.

Εδραιώνει τα κέρδη η Wall Street

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις διακυμάνσεις της περασμένης εβδομάδας, αλλά μετά το πρώτο 2ωρο των συναλλαγών, καθιερώνονται τα θετικά πρόσημα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις διττές εξελίξεις από τον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, ενώ αναμένονται οι ομιλίες δύο αξιωματούχων της Federal Reserve.

Οι δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα, αλλά αυτή την ώρα επικρατεί η άνοδος, και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 16.515 μονάδες, ο S&P κινείται 0,33% υψηλότερα στις 1.884 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανάκαμψη 0,79% στις 4.123 μονάδες.

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι βασικοί δείκτες σταθεροποιούνται μετά τις διακυμάνσεις της περασμένης εβδομάδας και ότι η προάσπιση του μέσου όρου 50 ημέρων υποδεικνύει καλή τεχνική εικόνα για την αγορά.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικρή άνοδο την Παρασκευή, αλλά με απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας, κατά την διάρκεια της οποίας οι δείκτες S&P και Dow Jones κατέκτησαν επίπεδα ρεκόρ.

Σήμερα, η μετοχή της AT&T υποχωρεί 2,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς της DirecTV σε ένα deal αξίας $67,1 δισ.

Ο τίτλος της AstraZeneca βουλιάζει 10% μετά την απόρριψη της «τελικής» προσφοράς της Pfizer, που ενισχύεται 1,8%.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, επίσης το YouTube της Google θα διαθέσει πάνω από 1 δισ. δολ. για την εξαγορά του Twitch.

Απώλειες 4% περίπου καταγράφει η μετοχή της Campbell Soup, που υποβάθμισε τους στόχους για τα αποτελέσματά της.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες στελεχών της κεντρικής τράπεζας, που θα προσφέρουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της Fed.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι μετοχές στην Ασία υποχώρησαν με ιδιαίτερα πλήγματα στην Σαγκάη εξαιτίας έκθεσης που έδειξε επιβράδυνση στις τιμές των ακινήτων στην Κίνα.

Στις ευρωαγορές, η πτώση 13% της AstraZeneca στο Λονδίνο και η νευρικότητα ενόψει των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, προκαλούν αρνητικές τάσεις.

Ο χρυσός «επωφελείται» από την νευρικότητα και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κερδίζει πάνω από $7 ανακαταλαμβάνοντας τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο συνεχίζει να ευνοείται από τις κρίσεις στην Λιβύη και την Ουκρανία και ενισχύεται έως τα 103 δολ. ανά βαρέλι, με άνοδο 0,72%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v