Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο Dow Jones

Πτώση στη Wall Street μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου. Τριψήφιες απώλειες για τον Dow. Στο επίκεντρο η Fed και οι αποφάσεις για τα επιτόκια. Οριακές μεταβολές για πετρέλαιο και χρυσό. Πιέσεις στο ευρώ.

Τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Αναλυτικά, η μετοχή της Staples «βούλιαξε» 12,7% μετά την ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης κερδοφορίας για το β' τρίμηνο.

Επιπλέον πιέσεις ασκήθηκαν και στον τίτλο της Urban Outfitters (-8,8%) καθώς γνωστοποίησε απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Home Depot κινήθηκε υψηλότερα 2% καθώς μπορεί να απογοήτευσαν τα εταιρικά της αποτελέσματα ωστόσο οι πωλήσεις ανακάμπτουν καθώς η καλοκαιρία ευνοεί τις αγορές κηπουρικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, το 75% των εισηγμένων έχουν ανακοινώσει μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία και το 53% μεγαλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,83% στις 16.374,31 μονάδες, ο S&P έκλεισε με πτώση 0,65% στις 1.872,83 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,70% στις 4.096,89 μονάδες.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη. Σε σημερινή του δήλωση ο Κεντρικός Τραπεζίτης Plosser υποστήριξε ότι τα επιτόκια να αυξηθούν νωρίτερα σε περίπτωση που τονωθεί η ανάπτυξη.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,97 δολ. με πτώση 0,1% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 1,9% στα 23,08 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3696. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα σε σχέση με το γεν στα 101,31 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,53% και αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς διαμορφώθηκε στο 3,39%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,1% στα 102,52 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 1.295 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v