Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και αποτελέσματα ώθησαν τη Wall

Κέρδη στη Wall. Άνοδος 159 μονάδων για Dow Jones. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed. Καλά τα αποτελέσματα της Tiffany & Co (+9%). Σε υψηλό μήνα η τιμή του πετρελαίου. Πτώση για χρυσό.

Άνοδος στη Wall με αφορμή τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Tiffany & Co.

Αναλυτικά οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν στην συνεδρίαση του Απριλίου τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν για την έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική, χωρίς να λάβουν κάποια τελική απόφαση.

Όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής FOMC παρουσίασαν διάφορες προσεγγίσεις για την άνοδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, αλλά σημείωσαν πως η συζήτηση αποτελεί απλά ένα "προληπτικό σχεδιασμό" και όχι ένδειξη πως επίκειται μια άνοδος των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Janet Yellen σε ομιλία της δεν έθιξε το ζήτημα της νομισματικής πολιτικής.

Στο εταιρικό μέτωπο, τις εντυπώσεις κέρδισε σήμερα η μετοχή της Tiffany & Co καθώς ενισχύθηκε 9% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 125,6 εκατ. (+50%) και οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13%.

Στον αντίποδα, απογοητευτικά αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου American Eagle Outfitters Inc. και PetSmart Inc.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,97% στις 16.533,06 μονάδες, ο S&P έκλεισε με άνοδο 0,81% στις 1.888,03 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,85% στις 4.131,54 μονάδες.

Σε διεθνές επίπεδο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη αυξήθηκε περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα από το στόχο της ΕΚΤ.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,11 δολ. με άνοδο 5,25% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 1,2% στα 23,35 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3662. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το γεν στα 101,50.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,55%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,55% στα 103,93 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.292 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v