Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kίνα: Πτώση ανάπτυξης στο 5% το 2017 βλέπει think tank

Η κυβέρνηση της Κίνας προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με 7,5% το 2014. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έχουν αναφέρει ότι περιμένουν ανάπτυξη 7,3%.

Kίνα: Πτώση ανάπτυξης στο 5% το 2017 βλέπει think tank

H ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας μπορεί να επιβραδυνθεί στο 5% περίπου τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δήλωσε σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης ερευνητής σε γνωστό οικονομικό think tank.

Ο Ren Zeping, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος μακροοικονομικών ερευνών του ινστιτούτου DRC, ανέφερε ότι η κινεζική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα και ότι το 2014 μπορεί να αναπτυχθεί με 6%. Ο ίδιος ανέφερε πως η ανάπτυξη θα υποχωρήσει κοντά στο 6% το 2015 και τελικά στο 5% τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Το Reuters δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ερευνητή στο think tank. Δεύτερος ερευνητής στο DRC υποστήριξε πως ο Ren δεν εκπροσωπεί τον οργανισμό. «Αυτά που λέει δεν έχουν σχέση με εμάς. Δεν είναι ένας από τους δικούς μας ανθρώπους» σημείωσε η πηγή.

Το μακροοικονομικό τμήμα του DRC αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Reuters.

Σημειώνεται πως η κινεζική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με 7,5% το 2014. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έχουν αναφέρει ότι περιμένουν ανάπτυξη 7,3%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο Ren υποστήριξε πως η εξασθένιση της εγχώριας ζήτησης έχει οδηγήσει σταθερά σε μια επιβράδυνση της οικονομίας από το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v