Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτά πρόσημα, τα τρίμηνα στο επίκεντρο

Με οριακές μεταβολές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου. Κέρδη για την Intel λόγω προσδοκιών ότι θα ανακοινώσει ισχυρά κέρδη μετά το κλείσιμο. Πιέσεις στους τίτλους των πετρελαϊκών εταιριών, λόγω υποχώρησης 4% του ”μαύρου χρυσού” Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με οριακές μεταβολές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 12.580,59 μονάδες ενώ απώλειες 0,20% κατέγραψε ο Nasdaq στις 2.497,78 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 1.431,62 μονάδες.

Το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτήθηκε από τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εταιριών. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται τα τρίμηνα κολοσσών όπως η Intel, η Apple, η Citigroup, η General Electric αλλά και οι JP Morgan και Merrill Lynch.

Η ”Wall Street Journal” σε σημερινό της δημοσίευμα τονίζει ότι οι traders έχουν τοποθετηθεί σε μια θετική έκπληξη από την Intel, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτίμησαν τα αποτελέσματα της Wells Fargo, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, αλλά και με την προειδοποίηση κερδοφορίας της Symantec, με τη μετοχή της να υποχωρεί πλέον του 12%.

Πιέσεις στον Dow Jones και τον S&P 500 προκάλεσαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, καθώς το εμπόρευμα υποχώρησε κατά σχεδόν 4% στα 51,21 δολάρια το βαρέλι.

Από τα blue chips, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Dupont και IBM, ενώ ανοδικά έκλεισε και ο τίτλος της General Electric, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην εξαγορά του κλάδου αεροναυπηγικής του βρετανικού ομίλου Smiths έναντι 4,8 δισ. δολαρίων.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε κατά 3,15% στα 37,85 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 2,03%, στα 15,45 δολάρια. Απώλειες 0,73% σημείωσε και το δικαίωμα της Εθνικής, στα 9,55 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,76% στις 6.215,70 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,70% στις 5.591,54 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,22% στις 6.716,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v