Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ρυθμούς των τριμήνων κινείται η Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το κλίμα να επηρεάζεται από την απρόσμενη υποχώρηση στον δείκτη Empire State. Θετική έκπληξη από Intel περιμένουν σήμερα οι επενδυτές, εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των Apple, Citigroup και General Electric. Ήπια πτώση στις ευρωαγορές.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το κλίμα να επηρεάζεται από την απρόσμενη υποχώρηση στον δείκτη Empire State. Θετική έκπληξη από Intel περιμένουν σήμερα οι επενδυτές, εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των Apple, η Citigroup και η General Electric.

Η Wall Street επιστρέφει από το τριήμερο λόγω της αργίας στη μνήμη του Martin Luther King χωρίς σημαντικές μεταβολές στο επενδυτικό κλίμα, το οποίο σηματοδοτείται από τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εταιριών. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται τα τρίμηνα κολοσσών όπως η Intel, η Apple, η Citigroup και η General Electric.

Ειδικότερα, η ”Wall Street Journal” σε σημερινό της δημοσίευμα τονίζει ότι οι traders έχουν τοποθετηθεί σε μια θετική έκπληξη από την Intel, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα επηρεάζεται από την αναπάντεχα ισχυρή υποχώρηση που εμφάνισε ο δείκτης μεταποίησης Empire State στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης της Federal Reserve της Νέας Υόρκης για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στο 9,1 τον Ιανουάριο έναντι 22,2 τον Δεκέμβριο, στη χαμηλότερη μέτρηση από το καλοκαίρι του 2005.

Στα υπόλοιπα νέα της αγοράς, η General Electric συμφώνησε να εξαγοράσει τον κλάδο αεροναυπηγικής του βρετανικού ομίλου Smiths σε ένα deal αξίας 4,8 δισ. δολαρίων.

Κινητικότητα αναμένεται στον τίτλο της Pfizer ύστερα από δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” ότι αναμένεται να ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας.



Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,02% στις 12.558 μονάδες ενώ κέρδη 0,07% καταγράφει ο Nasdaq στις 2.504 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,03% στις 1.430 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,23% στις 6.249 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,49% στις 5.603 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,20% στις 6.718 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v