Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall, χάρη σε τεχνολογία και ενέργεια

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να προσελκύουν και σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών, παρά την προειδοποίηση κερδοφορίας από την Advanced Micro Devices. Στήριξη αντλεί η αγορά και από την ανάκαμψη του πετρελαίου. Σε υψηλό εξαετίας έκλεισε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να προσελκύουν και σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών, παρά την προειδοποίηση κερδοφορίας από την Advanced Micro Devices. Στήριξη αντλεί η αγορά και από την ανάκαμψη του πετρελαίου.

Ωστόσο, με επιφύλαξη δέχθηκαν οι επενδυτές την υψηλότερη της αναμενόμενης αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, καθώς υποδηλώνει βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος και της οικονομίας, γεγονός όμως που περιορίζει το ενδεχόμενο να προβεί η FED σε μείωση των επιτοκίων της στο προσεχές διάστημα.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.548,06 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,26%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49% και διαμορφώνεται στις 2.497,07 μονάδες, ενώ ο S&P 500 στις 1.429,98 μονάδες σημειώνει άνοδο 0,43%.

Από τις επιμέρους μετοχές, ενισχυμένες εμφανίζονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς και των εταιριών ενέργειας επηρεασμένες από την ανάκαμψη της τιμής του ”μαύρου χρυσού”.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Sirius Satellite Radio εν μέσω φημών για συγχώνευσή της με την XM Satellite Radios.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Advanced Micro Devices, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο θα είναι σημαντικά χαμηλότερη, γεγονός που οδήγησε αρκετές χρηματιστηριακές να υποβαθμίσουν της συστάσεις τους για την μετοχή της.

Υποχώρηση σημειώνει επίσης η μετοχή της Intel, καθώς και η μετοχή της SAP η οποία ανακοίνωσε πωλήσεις αδειών λογισμικού χαμηλότερες των εκτιμήσεων της αγοράς.

Με κέρδη έκλεισαν οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 6.239 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.617,62 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,14%. Σε υψηλό έξι ετών έκλεισε ο DAX 30 στην Φρακφούρτη που διαμορφώθηκε στις 6.705,17 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v