Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής εν όψει τριμήνων στη Wall

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου εντός της εβδομάδας από κολοσσούς όπως η Intel, η Apple, η Citigroup και η General Electric. Πιέσεις στους τίτλους των πετρελαϊκών εταιριών λόγω υποχώρησης 4% του ”μαύρου χρυσού” Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου εντός της εβδομάδας από κολοσσούς όπως η Intel, η Apple, η Citigroup και η General Electric.



Ειδικότερα, η Wall Street επιστρέφει από το τριήμερο λόγω της αργίας στη μνήμη του Martin Luther King χωρίς σημαντικές μεταβολές στο επενδυτικό κλίμα, το οποίο σηματοδοτείται από τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εταιριών. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται τα τρίμηνα κολοσσών όπως η Intel, η Apple, η Citigroup και η General Electric.

Ειδικότερα, η ”Wall Street Journal” σε σημερινό της δημοσίευμα τονίζει ότι οι traders έχουν τοποθετηθεί σε μια θετική έκπληξη από την Intel, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα της Wells Fargo, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, αλλά και με την προειδοποίηση κερδοφορίας της Symantec.

Πιέσεις στον Dow Jones και τον S&P 500 προκαλούν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών καθώς το εμπόρευμα υποχωρεί πλέον του 4% στα 50,65 δολάρια το βαρέλι.

Στα υπόλοιπα νέα της αγοράς, η General Electric συμφώνησε να εξαγοράσει τον κλάδο αεροναυπηγικής του βρετανικού ομίλου Smiths σε ένα deal αξίας 4,8 δισ. δολαρίων.

Κινητικότητα και στον τίτλο της Pfizer ύστερα από δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” ότι αναμένεται να ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας.



Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,05% στις 12.562 μονάδες ενώ απώλειες 0,24% καταγράφει ο Nasdaq στις 2.496 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,02% στις 1.430 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,76% στις 6.215,70 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,70% στις 5.591,54 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,22% στις 6.716,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v