Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στη Wall Street

Εχοντας ήδη περάσει σε θετικό έδαφος για το έτος, η Wall Street κινείται ψηλότερα. Στατιστικές ανακοινώσεις στο επίκεντρο εν όψει της συνεδρίασης της Fed. Εύθραυστη επενδυτική ανακωχή για τις ουκρανικές εξελίξεις, με νέα διόρθωση χρυσού.

Τα καλά εγχώρια στατιστικά στοιχεία στηρίζουν σε πρόσθετη ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο. Η γεωπολιτική νευρικότητα δεν έχει εξαλειφθεί αλλά το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, με την πρώτη συνέντευξη τύπου της νέας προέδρου, Janet Yellen.

Μετά από ήπιο ανοδικό άνοιγμα, τα κέρδη ενισχύονται και ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,49% στις 16.327 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,55% στις 1.869 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,91% υψηλότερα στις 4.319 μονάδες.

Οι συγκρατημένες αντιδράσεις στην ουκρανική κρίση, με τις σχετικά «ελαφρές» κυρώσεις της Δύσης κατά των ρωσικών κινήσεων στην Κριμαία επιτρέπουν την επενδυτική νηνεμία, αν και οι αναλυτές τονίζουν ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει μεταβλητότητα σε οποιαδήποτε έξαρση.

Για την ώρα το ενδιαφέρον στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται στις εγχώριες οικονομικές ειδήσεις.

Ανακοινώθηκε ότι οι κατασκευές νέων κατοικιών μειώθηκαν ελαφρώς 0,2% τον Φεβρουάριο, αλλά οι νέες οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν αισθητά 7,7%.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της αύξησης του κόστους τροφίμων και στέγασης. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 1,1% στο 12μηνο με άνοδο 1,6% στον δομικό πληθωρισμό.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η FutureFuel Corp. εκτινάσσεται 20% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Hertz Global Holdings ενισχύεται 1,8%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της General Electric μετά το δημοσίευμα για εισαγγελικές έρευνες στον βραχίονα καταναλωτική πίστης.

Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα, αύριο, της τακτικής συνεδρίασης της Fed. Η κεντρική τράπεζα θα κοινοποιήσει και την έκθεση με τις οικονομικές προβλέψεις της, ενώ η πρόεδρος Yellen θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνέντευξη τύπου από τη νέα της θέση.

Χθες στη Wall Street ο S&P 500 πέρασε σε θετικό έδαφος για το έτος, μετά από μια συνεδρίαση με άνοδο 1%.

Στις υπόλοιπες αγορές, επικρατεί ανάκαμψη στα χρηματιστήρια Ασίας και Ευρώπης.

Παρότι οι επενδυτές δεν δείχνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις γεωπολιτικές προστασίες τους, ο χρυσός υποχωρεί και σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v